Onze jongens slapen al 4 jaar samen op 1 kamer. In het vorige huis deelden ze samen een kleine kamer van maar 6m2 oppervlak. De bedden maakten we destijds zelf precies op maat. In de diepe, grote lades zit hun kleding en speelgoed. Fijn dat jongens geen jurkjes dragen, want zo kan alles netjes opgevouwen in een lade. Ondertussen zijn de bedden meeverhuisd en kregen ze hier een plek in een kamer die twee keer zo groot is. In eerste instantie had ik ze tegen elkaar aangezet in een “L” vorm met een Ikea Billy boekenkast ertussen, die mijn schoonouders toevallig over hadden. Zo sliepen ze toch redelijk afgescheiden en hadden ze een eigen hoekje. Toch vond ik de kast ertussen niet echt praktisch en ook niet zo mooi staan. Mijn oudste zoon wilde graag aan de andere kant slapen. Dit was voor mij meteen een reden om direct aan de slag te gaan en dan alles weer aan te pakken.

Ik begon met het overschilderen van de groene schildering op de wand. Hartstikke leuk die groene heuvels/bos, maar teveel kleur. De basis moest rustiger en toch stoer en speels zijn. Ik had nog grijs-blauwe verf staan en ik verfde een baan midden op de muur met ongelijke rand aan de boven en onderkant. Ik heb bewust de baan niet over de gehele kamer laten lopen, maar ben gestopt op ongeveer 2/3 van het bed van de jongste. Tijdens het verven bedacht ik spontaan dat ik zijn naam in letters erin kon zetten door dat gedeelte wit te laten.

 

Omdat de kast normaal het hoofdbord was van mijn oudste zoon, wilde ik daar wel een vervanger voor. Zo maakten we vuren steigerplanken verticaal aan de twee bedden vast met daar tegenaan een plankje voor wat spulletjes en een nachtlampje.

Uit de losse pols verfde ik met schoolbordverf een zwarte cirkel op de wand. Bewust zónder strakke lijn, omdat de randen van de grijze baan ook niet strak is. De zilveren sterrenstickers komen van Hartendief. Tussen de advent cadeaus (ssstttt…) zitten nog glow-in-the-dark ruimte stickers. Die worden daar dan nog in geplakt en met de donkere “maan” als achtergrond geven ze straks mooi licht.

Het bureau, dat bestaat uit twee zwart metalen ladekastjes gescoord bij het kringloop met houten werkblad, had voorheen een underlayment plaat. Deze zat op een gegeven moment vol met splintertjes, dus dat is niet zo handig. Het witte blad wat er nu op ligt komt van onze oude eettafel. Deze is in de breedte ingekort en zo kan hij weer mee. Door één kastje in het midden onder te zetten en de andere er precies bovenop met het blad ertussen, splits je het bureau in tweeën. Zo hebben ze beiden een eigen hoekje. Beiden zijwanden van het bovenste ladekastje doen meteen dienst als magneetbord voor kaartjes en tekeningen. Hartstikke handig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Als plafondlamp hangt de, door mijzelf gemaakte, touwlamp die werkt met afstandsbediening.

Twee oud ijzeren draadhaakjes voor de tassen en kleding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze jongens zijn er heel blij mee en ik zelf stiekem ook! Wat vinden jullie van het resultaat?

Please follow and like us: