De entree van het huis is als een soort visitekaartje. Wanneer je aanbelt bij iemand met een nette voortuin, een strak gelakte deur en een opgeruimde hal voel je meteen aan wat voor mensen er wonen. Tenminste…dat is mijn persoonlijke ervaring. Zo hoort daar dus ook de voordeur bij.

Onlangs hebben we alle houten kozijnen aan de buitenkant van ons huis opnieuw laten schilderen, inclusief de voordeur. Deze kreeg een mooie, hoogglans antraciet laklaag (RAL7016) en werd meteen voorzien van nieuw beslag. In eerste instantie wilde ik alleen de brievenbus vervangen om alles meer één geheel te laten worden met de eerder geplaatste buitenlamp en het huisnummer. Totdat ik via Intersteel.nl stuitte op een complete set voordeurbeslag van geborsteld RVS.

Het bestaande deurbeslag zat er al op sinds de bouw van dit huis in 1997. De set was veilig genoeg, maar eenvoudig qua uitstraling. Na 25 jaar zat inmiddels ook de deurknop met schild onder de krassen en op de brievenbus zat een nee-nee sticker geplakt die ik er moeizaam af kreeg. Kortom, tijd voor iets moderners met een luxere uitstraling.

Onze schilder demonteerde de oude set voordat hij aan het schilderen van de deur begon. Ook werd de voordeur aan de binnenzijde opnieuw gelakt in RAL9016.

Binnenzijde deur oude situatie

Rechts is te zien hoe het beslag aan de binnenkant er voorheen uit zag. De deur was al 7 jaar niet geschilderd en zoals te zien was hij hier en daar beschadigd.

Wat vooral belangrijk is wanneer je nieuw voordeurbeslag plaatst is met name de veiligheid. Niemand zit erop te wachten dat ongenode gasten het huis binnen dringen. De door mij uitgekozen geborsteld RVS voordeurbeslag set van Intersteel heeft een kerntrekbeveiliging met SKG*** keurmerk. Wat is kerntrekbeveiliging precies? Kerntrekbeveiliging is een beveiliging in de cilinder of op het beslag, dat kerntrekken of cilinder trekken onmogelijk maakt.

Wat is kerntrekken of cilinder trekken? 
Kerntrekken is momenteel een van de populairste inbraakmethodes. Bij de inbraakmethode “kerntrekken” schroeft een inbreker een schroef in de cilinder en trekt deze met cilinder en al uit het slot. Op deze manier verkrijgt de inbreker eenvoudig toegang tot de afgesloten ruimte.

Hoe beveilig ik mijn woning tegen kerntrekken? 
Kerntrekbeveiliging is eenvoudig toe te passen.

  • SKG3 cilinder: Met een SKG*** cilinder ben je voorzien van kerntrekbeveiliging, cilinders zijn eenvoudig zelf te vervangen. Let op! Er worden ook cilinders met een SKG2 keurmerk en kerntrekbeveiliging verkocht. Deze hebben een kerntrekbeveiliging tot 7 kN dat is echter onvoldoende. Voor een deur die toegang geeft tot de woning wordt een oplossing geëist van 15 kN. Alleen SKG3 cilinders hebben zo’n sterke kerntrekbeveiliging(15 kN).      
                 
  • Kerntrekbeveiligd beslag: Wanneer je de huidige cilinders niet wil vervangen, is het ook mogelijk om kerntrekken te voorkomen met veiligheidsbeslag. Op dit beslag zit een anti-kerntrek plaatje voor het sleutelgat.

Het is toch een fijner gevoel als je weet dat ze nu niet zomaar binnen kunnen dringen dmv deze inbraakmethode.

Aangezien het oog ook wat wil 😉 viel ik op de ronde vormen van het beslag. De rondingen komen namelijk overal bij ons in huis terug. Zo betrek je de voordeur, tot in detail, bij het gehele interieur. Organische vormen zijn daarbij helemaal on-trend. Een ronde deurbel, een brievenbus met afgeronde hoeken en een ronde deurknop in combinatie met het ronde raampje in de deur maakt deze vormgeving het helemaal af. Een kleine aanpassing, maar het effect is groots!

Deurbel Voor & Na
Ronde deurknop & cilinderslot met SKG*** beveiliging.
Complete aanzicht voordeur met nieuw beslag. Klein verschil, groots effect!

Nog even kort samengevat:

Ik koos voor de geborsteld RVS voordeurset. Deze hoog kwalitatieve set bestaat uit een deurkruk op rozet (binnenzijde), een voordeurknop, veiligheidsrozetten met kerntrekbeveiliging en SKG*** keurmerk, een deurbel en een brievenbus met tochtklep.

Ook goed om te vermelden is dat deze set ook in het zwart verkrijgbaar is bij Intersteel.nl. Mooi contrasterend op een lichtere kleur buitendeur.

  • Deze advertorial is tot stand gebracht in samenwerking met Intersteel.nl

Please follow and like us: