Het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn dat er in onze woonkamer weer een aantal veranderingen plaats gevonden hebben. De lange, schuin lopende wand heeft een donkere kleur gekregen. Ik verfde hem in zijn geheel blauwzwart, (Bluish Black Wood&Wall krijtverf van de Gamma) inclusief de deur. Het geeft de kamer een chique, mysterieuze en tegelijk een stoere uitstraling. Alles komt zo goed uit tegen een donkere wand. De zwart glazen pui loopt zo in 1 geheel door en alles krijgt meer allure. Ik ben dan ook echt blij dat ik het gewoon gedaan heb. De witte kuifkast werd verplaatst naar de overkant om plaats te maken voor een MDF schouw, gevonden op Marktplaats.nl, die ik ook voorzag van dezelfde kleur.

Nu de andere kant van de kamer nog wat flets was, moest daar een wat warmere tint gebruikt worden. Ik koos ervoor om het vlak bij de eettafel te verven in een zacht vergrijsde oudroze kleur. De kleur “Pink Clay ” in de top mat muurverf, gemengd door De Vestingh. Roze is niet alleen heel trendy dit jaar, het zorgt voor een lentegevoel, warmte en zachtheid. Dit tegenover het donkere en robuuste van de andere kant van de kamer. Zo blijft alles in balans en vormt het nog steeds een contrast. Maarrrr… met alleen het roze vlak was ik er nog niet.

Er moest nog wat gebeuren. Iets dat zorgt voor levendigheid en diepte. Dus bestelde ik een grote fotoposter van 100x240cm bij Repro.nl, met een eigen bewerkt deel van een bloemstilleven uit de Rijksstudio en plakte deze middenin het roze vlak. Alle kleuren uit de kamer komen terug in deze print. Het zijn ├ęcht de details die het hem doen. Het plaatje is weer compleet.

En van het ene bloemenprintje komt het andere…ik vond namelijk een stoel waar ik direct verliefd op werd. De K2 chair van Jensenplus in de Monaco print. Hierover in mijn volgende blog meer met daarbij een te gekke giveaway!

Please follow and like us: