Koffie en geroosterd brood. Voor mij geen ochtend zonder. Een goede kop (espresso-)koffie heb ik ├ęcht nodig om op te starten. Alhoewel, ik begin met een vruchtensapje bij mijn geroosterde boterham. De koffie komt daarna. Wanneer ik geen koffie drink in de ochtend, dan mist mijn lichaam wat. Het is dus daadwerkelijk een verslaving. Nou ja, liever verslaafd aan koffie dan aan wat anders toch?

Een goede kop koffie begint natuurlijk bij een goede machine. We hebben de afgelopen jaren een Magimix Nespresso apparaat gehad, maar deze was inmiddels aan vervanging toe. Aangezien ik niet alleen hou van espresso koffie en ik mijn man, onze huis barista, regelmatig een cappuccino laat maken, was het bij de aanschaf van een nieuwe machine wel zo handig als er ook een melkopschuim functie op zou zitten. En jawel, de SMEG espressomachine heeft het allemaal. Makkelijk hanteerbaar, een goede kwaliteit koffie en in een compact formaat. Op het aanrecht is het namelijk wel fijn als je naast een koffieapparaat ook nog werkruimte overhoudt. Je kunt hem gebruiken met speciale espresso pads of de filter vullen met gemalen koffie. Wat mij nog meer opvalt is dat het SMEG espressoapparaat weinig geluid produceert ten op zichte van ons vorige apparaat. Als je daarmee koffie zette, dan kon je elkaar bijna niet meer verstaan. Dat kwam natuurlijk door slijtage, maar ik vond het wel erg irritrant.

Ondertussen heb ik al van meerdere koffiemomentjes genoten en zoals je ziet was het heel gezellig!

Ons broodrooster had het onlangs ook al begeven, aangezien mijn dochter hem had laten vallen…oeps! Daar moest dus ook een nieuwe van komen. Ik koos daarom voor een zwart broodrooster uit dezelfde SMEG jaren 50 productlijn zodat de apparaten mooi in het geheel van de keuken passen. Buiten het feit dat ze goed moeten werken wil het oog natuurlijk ook wat. Stylish verantwoord zijn de apparaten van SMEG zeker. Retro design in een modern jasje. De perfecte combi als je het mij vraagt. Het sluit perfect aan bij de rest van ons interieur en zeker bij onze stoere keuken.

 

 

Please follow and like us: