De kersttafel, ieder jaar opnieuw begin ik al vroeg met het bedenken van hoe hij weer gedekt zal worden. Welk servies gebruik ik, wat voor bestek, welke hoofdkleuren er terug moeten komen? Alles moet namelijk aansluiten op de rest van de kerstdecoratie in huis. Speciaal kerstservies,- en bestek heb ik zelfs, dat alleen met feestdagen gebruikt wordt. Ondanks dat komt er toch ieder jaar weer wat aan servies bij en probeer ik steeds een andere look te geven aan de gedekte tafel. De kinderen kijken er altijd naar uit om te ontbijten, lunchen én dineren aan de gezellige kersttafel. De enige keer per jaar dat ze aan tafel willen blijven zitten. Oh sorry…. twee keer, want met de paasdagen is de tafel ook mooi gedekt. Maar voordat ik mijn definitieve tafelsetting met kerst klaarzet, moet er eerst geoefend worden en dek ik, soms wel twee keer, proef.

Dit jaar ga ik voor véél goudkleurige details en accessoires, wit servies en een donkere ondergrond wat betreft tafelkleed.

Met wat losse dennentakken in een bijpassende glazen vaas voelt het meteen als kerst en haal je de groene kleur van het kleed weer terug. Het gaat om de kleine details, die het grote gebaar maken.

Het groen fluwelen plaid van de bank gebruik ik hier als tafelkleed met daar overheen een zwarte loper met goudkleurig weefsel. De wit brocante borden met goudaccenten en kerstopdruk kocht ik ooit bij het kringloop.

Als tegenhanger van de chique goudkleurige accenten en het lieflijke servies, kocht ik deze stoere Amefa vintage zwarte bestekset bij Blokker. Dat stoere detail past zo goed bij de uitstraling van onze industriële keuken.

Als je de kandelaars, waxinelichthouders, en andere decoraties allemaal in dezelfde stijl en tint houdt, maak je daar eyecatchers van en houd je het geheel rustig. Ik koos daarom alle accessoires uit in het goud.

 

 

 

 

Decoratie ster – object goudkleurig

 

 

 

Gouden kerstboom schudbol

 

 

Voor een extra feestelijk tintje strooi je wat confetti in dezelfde stijl over de tafel.

Hoe de tafel er straks definitief uit komt te zien verschijnt tegen die tijd vanzelf op mijn Instagram feed. Mochten jullie nou ook aan de slag gaan met de tafel, dan wens ik jullie bij deze alvast veel succes. Ik ben benieuwd naar alle plaatjes van de gedekte tafels die voorbij zullen komen.

Alvast hele fijne, warme, schitterende, maar vooral sfeervolle kerstdagen gewenst!

 

 

Please follow and like us: