Hoe je de sfeer in huis bepaalt is van meerdere factoren afhankelijk. De belangrijkste is echter de verlichting. Echt gezellig wordt het niet als je met een fel witte TL- lamp televisie gaat zitten kijken. Een warme kleur licht, geeft veel meer rust en gezelligheid. Denk aan kaarslicht. Evenmin kun je niet goed lezen en/of werken met een waxinelichtje naast je laptop of boek. Verlichting in je interieur moet dus zowel functioneel als sfeerbepalend zijn. Dit laatste bracht Philips bij elkaar in de Hue verlichtingsserie, die zelfs op afstand te bedienen is.

Fijn, maar sfeervol werklicht in de keuken

Het Hue systeem kun je bestellen als startersset in White ambiance of de White & Color ambiance. Ik koos voor de White & Color versie. Aansluiten gaat gemakkelijk via een bijgeleverde “bridge” waar je de 3 losse lampen met E27 fitting aan koppelt. De bridge sluit je eerst aan op een Lan-verbinding in je router en het stroomnetwerk. Download de speciale Philips Hue app, beschikbaar voor Ios en Android. Volg de stappen die de app aangeeft en met 1 druk op de knop verbind je de 3 lampen aan de bridge. Je kunt via deze app de lampen per ruimte instellen en naar persoonlijke smaak en kleurstijl aanpassen. Zo kun je alle lampen afzonderlijk van elkaar dimmen, aan,- en uitschakelen en een eigen kleur geven.

 

 

 

 

 

 

In de woonkamer maakte ik hem meteen groen, mooi passend bij de kerstsfeer en de andere groene tinten. Het is zo leuk om ermee te spelen. Vroeger als kind legde ik bovenop de lampenkap van mijn tafellamp in de kinderkamer een gekleurd vouwblaadje om zo’n effect te krijgen. Met een bezorgde moeder die bang was dat het papiertje in brand zou vliegen door de hitte van de gloeilamp. Nu zit ik, bijna 25 jaar later, met mijn smartphone de lampen op afstand in alle kleuren vd wereld (16 miljoen kleurtinten) te bedienen. Geweldig!!

Het groene licht, afgestemd op de sfeer eromheen

Warm, wit licht om lekker bij te lezen in de knusse hoek

Om jullie net zo enthousiast te krijgen als ik mag ik zo’n zelfde Philps Hue startersset twv €199,95 weggeven.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Volg mij, @rohouseproud op Instagram
  • Reageer dat je meedoet bij de actiefoto en geef aan waarom jij sfeerverlichting in jouw interieur wel kunt gebruiken
  • Reposten van de foto mag, maar hoeft niet per sé. Doe je dat wel, gebruik dan de hashtag #houseproudHue en tag me in/bij de foto
  • Voor een extra winkans kun je onder deze blog reageren. Vermeld dan wel je Instagram accountnaam in je reactie.
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op 14 December a.s. op mijn Instagram feed

 

 

Please follow and like us: