Nog 12 dagen tot we de sleutel krijgen van onze nieuwe woning. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij al een aantal weken leven tussen de verhuisdozen. Met 4 kinderen die vakantie hebben en slecht weer buiten is het geen pretje kan ik je zeggen. Maar hey…alles voor het goede doel. Vanaf dag 1 had ik voor mezelf besloten dat ik begon met pakken, mijn oogkleppen op zou zetten en er gewoon voor zou gaan.Het kost me echt wel moeite hoor, zo netjes en pietje precies als ik ben. Maar zolang het leegruimen vordert merk ik dat het me rust brengt. Alle kasten zijn leeg en alleen de hoognodige dingen worden op het laatste moment ingepakt. Daarna is het een kwestie van oppakken en verhuizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien het nieuwe huis precies 200m verderop ligt, scheelt dat een hoop tijd in het op en neer rijden en laden/lossen. We trekken er binnen 5 dagen in. Ook dat levert de nodige stress op. De kinderen moeten 28 Augustus weer naar school en daarvóór willen we er al geslapen hebben. Naar mijn idee geeft dat meer rust en gewenning voor de kinderen. Of dat zo is moet uiteraard nog blijken. Een nieuwe klas en meteen ook een nieuw huis is namelijk niet niks voor die kleintjes.

In die 5 dagen wordt de houten vloer in de living gerenoveerd en de keuken krijgt een make-over. Het aanrechtblad en de spatwand worden gedaan met betonstuc. Alle wanden in de woonkamer moeten geverfd. Ook op de bovenverdieping. En dan nog het schoonmaken, in-en uitpakken van dozen etc…Genoeg te doen dus in dat korte tijdsbestek. En dan zijn we er nog lang niet. Later moet het toilet nog gedaan, een aanbouw geplaatst worden op de 1e verdieping om 2 extra slaapkamers te realiseren en daarna nog een nieuwe badkamer. Je snapt wel dat wij de komende jaren zoet zijn met het doen van klusjes. Of zeg maar klussen!

Van één ding word ik echt heel blij. De offerte moet alleen nog opgemaakt worden in de 1e week nadat we er wonen. De zwart stalen/glazen pui die komt tussen de keuken en de woonkamer. Er loopt 1 lange wand in de kamer schuin en pal daarop laten we zo die schuine wand doorlopen d.m.v. die pui. Daarmee scheidt je de open keuken deels van de living. Doordat toch alles van glas is, blijft het ruimtelijk en geeft het die stoere industriële look. Passend bij de keuken met betonstuc en een mooie tegenhanger voor de klassieke elementen die ik in de woonkamer uitvoer.

Hieronder het idee, gauw gemaakt in paint. De pui komt er anders uit te zien qua raamverdeling en loopt nog iets verder door straks. Op deze foto staat er namelijk nog een kast van de huidige bewoners.

*De houten parketvloer wordt geschuurd en in witte olie gezet. Deze is nu nog gelig.

Inmiddels heb ik bijna alle nieuwe meubels en verf verzameld en kunnen we direct aan de slag zodra we de sleutel in handen hebben. Ik heb er nu écht zin in. Uiteraard ga ik ons huis missen. Bijna twaalf jaar lang hebben we hier gewoond en herinneringen gemaakt. Alle 4 de kids hebben we hier gekregen. Mijn allereerste zwangerschap ontdekte ik zelfs in de week van de verhuis hiernaartoe. Bijzondere dingen. Hoe meer ik naar het nieuwe huis toeleef, hoe meer ik besef dat het wel goed komt. Dat wordt ons nieuwe paleisje met ook nieuwe, mooie momenten.

Tot die tijd moeten jullie het op Instagram nog even doen met de oude foto’s. Nieuwe maken lukt nu echt niet meer zoals je ziet. Ach ja…I’ll be back!! I Promiss!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: