In ons nieuwe huis krijgen onze kinderen allemaal een eigen kamer. Niet direct in het begin, want om echt 5 slaapkamers te realiseren moet er eerst verbouwd worden. Maar mijn jongste dochter boft, want zij krijgt direct een geheel eigen kamer. Onze jongens moeten eerst nog een kamer delen(van bijna 12m2). Onze oudste dochter komt in een afgescheiden deel te slapen van onze slaapkamer. De ouderslaapkamer heeft een zelfde erker als beneden en is 24m2 groot. D.m.v. het plaatsten van een tijdelijke wand, gemaakt van underlayment, is dit een goede oplossing om ook voor haar een eigen kamer te creëren tot de aanbouw geplaatst is en daarmee iedereen een eigen ruimte heeft.

Reden genoeg om nieuwe meubels en accessoires aan te schaffen. Zo moest er een kledingkast, een bureau en 2 nieuwe bedden bijgekocht worden. Mijn oudste hoefde niet zo nodig wat nieuws, maar de jongste lijkt veel op mij en begon al gauw te vertellen wat ze precies wilde en in welke kleur. Gelukkig heeft ze een goede smaak en was ik het al snel eens met haar. Zo ging ik voor haar op zoek naar een kledinglocker en stoer bureau. Beiden scoorde ik diezelfde week nog via marktplaats.

Een vintage, grijsgroene locker en Gispen bureau werden het. Het oude, witte schoolstoeltje maakt het af. De wand achter de locker wordt in oudroze geverfd en we voegen veel goudkleurige accessoires toe.

Foto: shopinstijl.nl

Gezellig samen shoppen op de woonboulevard voor de juiste accessoires, muurverf en een gordijn. Zo leuk dat we daar samen van kunnen genieten en ze haar eigen smaak ontwikkelt. De andere wand krijgt nog een saliegroene lambrisering zodat alles mooi bij elkaar aansluit. Ook die kleur heeft ze zelf uitgekozen. Ik heb spijt dat ik geen foto gemaakt heb van hoe ze bezig was met de kleurstaaltjes in de winkel 😉 .

Eenmaal geslaagd voor de verf en de kleine accessoires gingen we op zoek naar een mooie, goudkleurige spiegel. Ze houdt enorm van tutten, dus een spiegel mag niet ontbreken. We konden helaas niet vinden wat we precies in ons hoofd hadden, dus besloot ik zelf een spiegel goud te maken. Van het kringloop had ik in de schuur nog een rond exemplaar liggen met kunststof lijst. Ik kocht een verfspuitbus bij de Hornbach in “shiny gold” en ging aan de slag.

Ik heb de spiegel bewust niet afgeplakt. Toen de verf droog was heb ik met een schuurspons en ammonia de spiegel schoongemaakt en een grillig randje overgelaten voor een leuk effect. Later heb ik de, inmiddels gouden, lijst nog wat opgeruwd. Zo lijkt hij oud en is hij minder kitsch.

 

 

 

 

 

 

Ondertussen heeft die kleine dame besloten dat ze ook mijn ronde rieten vloerkleedjes op haar kamer gaat wegleggen en dat ze een échte plant op haar locker wil zetten. Dit is namelijk een kunstcactus. Die mocht nep zijn, want een echte prikt volgens madame. Groot gelijk heeft ze, toch?

Uit de nieuwe collectie van Ikea kochten we deze week ook nog de papieren gaatjeslamp. Hiervan spuit ik straks ook een deel goud.

Zowel mijn dochter als ikzelf kunnen niet wachten tot de kamer af is. Wat zal het een gezellige, maar vooral stoere kamer worden met haar eigen styling skills. Ja, het is écht wel een dochter van haar moeder!

 

Please follow and like us: