Radiatoren in huis zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Ze nemen toch flink wat ruimte in en vaak kun je daar niks mee. Om ze weg te werken zou je ze mee kunnen verven in de kleur van de wand. Dit deed ik in onze vorige woning ook met bijna alle radiatoren in huis. Maar een ombouw maken is ook een mooie oplossing. Zo kun je er nog wat opzetten ook, omdat hij dan als een soort kastje/plank dient. Je kunt ze zelf maken van hout, of kant en klare pakketten kopen van mdf. Maar ze zijn er ook van metaal die werken met een magneetsysteem. Deze zijn van Sentimo en het is écht een uitvinding. Eenmaal besteld en aangekomen zet je ze heel gemakkelijk, volgens de bijgeleverde instructies, in elkaar. Je klikt de magneetjes erop en je hangt hem er zo overheen. Easy does it.

In ons vorige huis plaatsten we er al één in de keuken, de solid in RAL9010. Heel gemakkelijk schoon te maken, omdat hij zo glad is. Deze beviel zo goed dat ik ze hier weer wilde hebben. Voor de keuken ging ik daarom voor hetzelfde model. Alleen deze keer met een extra handdoekenrekje. Ook die klik je gewoon over de ombouw heen.

Keuken VOOR
Keuken NA

 

 

 

 

 

 

Handdoekhouder Straight 500mm

In de eethoek koos ik de radiatorbekleding solid met structuur erin in RAL9010, omdat onze muren ook een grovere structuur hebben. Een gladde ombouw tegen een grove muur ziet er anders niet zo mooi uit en ik wilde juist eenheid creëren.

Eethoek VOOR

Structuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de hal koos ik voor een stoere zwarte met horizontale lijnen erin, de Groove. Mijn idee was dat het zou lijken op een kastje onder de spiegel. Het stoere zwart komt overal terug in onze hal, zoals de meterkastdeuren, vloer, spiegel, hanglamp en trapleuningen.

Hal VOOR

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze radiator in de hal kon ook de kraan weggewerkt worden achter de bekleding. Het is daarom een mooi, strak geheel. Zo zie je maar, dat een verwarming helemaal geen lelijk object meer hoeft te zijn. Ze hebben bij ons een extra functie gekregen.

Please follow and like us:

Eén gedachte over “Radiator ombouw”

  1. Hi! Wij gaan er ook 1 bestellen, heb je deze in het zwart besteld of net een iets lichtere kleur?

Reacties zijn gesloten.