Ondertussen staat hij er alweer een paar weken, onze zwarte pui. Vanaf het eerste moment dat ik in dit huis kwam kijken, wist ik dat ik een afscheiding wilde hebben tussen de keuken en de woonkamer. We kenden deze huizen natuurlijk al, onze vrienden wonen 2 deuren verderop, en de lange wand in de woonkamers van deze huizen lopen scheef. Die schuine wand eindigt bij de keuken. Aangezien een zwart stalen pui met stip op nummer 1 stond op mijn woonwensenlijst, was de keuze snel gemaakt. Deze ruimte was uitermate geschikt voor mijn woondroom. Na de aankoop van het huis ging ik meteen aan de slag met een ontwerp en liet een aantal offertes opmaken.

Situatie VOOR

Ik koos voor een pui met een (deur-) opening van 90cm, dus eigenlijk één groot raamwerk met roedeverdeling. In verband met de kids moest er veiligheidsglas in en ik had liever een wat grover profiel, omdat het aan moest sluiten bij de deurstijlen van de woonkamerdeur in diezelfde wand. Uiteindelijk werd het een pui van zwart aluminium om deze redenen. Daarnaast scheelt het ook een hoop in prijs vergeleken met staal. Aangezien ik nogal veranderlijk ben is het wel fijn als het prijstechnisch minder zeer doet, als je ooit besluit hem weer te verwijderen ;-).

Tijdens de plaatsing

Hij werd in het verlengde van de muur geplaatst om zo de schuine wand te benadrukken. De houten vloer loopt nu onder de pui door. Deze hebben ze ooit recht tegen de tegelvoer van de keuken aan gelegd. Ik heb wel even getwijfeld of ik het houten ‘restje’ vloer in de keuken zwart moest maken. Uiteindelijk heb ik het zo gelaten, omdat ik het juist wel heel speels vond. Ik houd wel van zulke speelse verrassingen in een interieur…het hoeft niet áltijd perfect te kloppen.

Het hele idee achter deze afscheiding was dat het de ruimte langer, hoger en dieper moest laten lijken. Eenmaal geplaatst, was het resultaat helemaal zoals de bedoeling was. Het was echt de moeite waard en we hebben er nu al veel woongenot van. Naast dat het mooi oogt, zorgt het ook voor geluiddemping en een knusse keuken met een stoer uiterlijk. Onze industriële keuken is nu compleet en ik kan weer wat van mijn wishlist afstrepen, haha.

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: