Eindelijk is het lente! Wat heb ik daar naar uitgekeken. Die winter met griep epidemieën was ik zo beu. Zodra de eerste lentezon schijnt krijg ik altijd meteen de kriebels om buiten aan de slag te gaan. De tuin netjes maken, nieuwe hoekjes creëren en vooral alles omgooien. Net zoals binnen dus eigenlijk….

 

 

 

 

 

 

Via marktplaats kocht ik een stoere werkbank. Voor de klusjes, maar ook gebruiken we deze, zodra het kan, als buitenkeuken. Alleen wat is een gezellige tuin zonder lentebloeiers? De vaste planten staan nog niet in bloei en daarom kocht ik blauwe en witte viooltjes. Maar ja, heb je de plantjes in huis gehaald, moet je weer op zoek naar potjes. Zo opruimerig als ik ben doe ik namelijk nogal snel van alles weg. Als het moment daar is dat je ze nodig hebt, dan heb je dus niks meer. Herkenbaar?? Vast wel.

Ik scoorde dus ook een paar potjes, een leuk houten kratje en ging eindelijk aan de slag. Eerst kregen ze een laagje verf van Farrow & Ball. Ieder seizoen lichten zij 4 trendkleuren uit. Dit lente/zomerseizoen van 2017 zijn het de kleuren: Studio Green, Radiccio, Hay en All White. Om deze kleuren eens uit te proberen was dit meteen een geschikt moment.

Ik gebruikte de Estate Eggshell. Deze is geschikt voor zowel hout als metaal en is op waterbasis.

 

 

Het houten kratje verfde ik in 2 kleuren, de bovenkant All White, de onderkant Studio Green.

Het houten kooitje kreeg de kleur Hay. Een beige-gele tint, ik vond het wel leuk richting de paastijd om deze geel te maken.

 

Het rechtse potje werd ook deels meegenomen in de kleur Hay. De onderschotel verfde ik in Radiccio. Die kleur rood is niet echt mijn ding, maar met de Primula in het potje kan het er mee door. Het witte potje, gevuld met Irissen, is geverfd met de All White.

Zo, mijn tuin is weer gezellig en lenteproof. Bij jullie ook? Ik ga er in ieder geval vandaag weer van genieten in het zonnetje en wens jullie alvast een fijn weekend!

 

 

Please follow and like us: