Goede kleuren uitkiezen blijft een lastige opgave voor in je interieur. Ondanks dat ik altijd precies weet wat ik wil, kom ik er steeds weer achter dat er zo verschrikkelijk veel verschillende kleurnuances zijn. In onze huidige woonkamer ben ik nog steeds niet echt uitgekeken op de blauwgrijze wand achter en onder de trap. Grijs en blauw zijn bij mij favoriet en twee kleuren die goed als basis dienen. Daarnaast zijn ze prima te combineren met andere kleuren, handig als je net zo vaak verandert van accessoires als ik. Tijdens het zoeken naar kleuren kwam ik er al gauw achter dat ik toch bleef hangen bij een (grijs-)blauwe tint. Ik heb nog serieus overwogen om een terra-roze wand te doen, maar ik kreeg er geen goed gevoel bij als ik mijn moodboard samenstelde. En wat doe je als je eenmaal besloten hebt om het blauwgrijs door te voeren? Stalen verzamelen en sfeerbeelden opzoeken waarbij deze kleur gebruikt is.

Zo kwam ik uiteindelijk op de Inchyra Blue en de Down Pipe van Farrow & Ball uit. Ik bestelde twee sample potjes via de site en verfde met de kwast een stuk dik karton om te gebruiken als staal. Heel handig bij alle nieuwe aankopen die nog komen en om alvast gewend te raken aan de kleur zelf. Zo kun je goed inschatten hoe hij uitvalt met het (kunst/dag)licht erop of juist wanneer het donker is.

 

Ik heb twee dikke lagen aangebracht zodat je ook echt een goed dekkend effect ziet van de matte Estate emulsie.

Ook de kuifkast krijgt straks weer een andere kleur. Om te kijken of Down Pipe mooi zal staan, heb ik de staal erop geplakt.

 

Bron: Farrow&Ball

De Inchyra Blue komt straks op een wand. Welke dit precies is verklap ik nog niet, maar ik weet zeker dat het effect echt heel gaaf wordt. In ieder geval matcht hij perfect met de rest. Met de handgeverfde kleurenstaal maakte ik snel een stilleven als moodboard. Zachtgroen, goud, wit, lichtgrijs, zwart, metaal, hout…dat komt helemaal goed zo 😉

Eerder deze week bestelde ik al een nieuw kleed met exact dezelfde kleurstelling erin…tenminste…ik hoop dat hij er in het echt ook zo uit zal zien.

Foto: Westwing

Ik houd jullie op de hoogte van alle verhuisperikelen.

Fijn weekend, liefs Rowena

 

Please follow and like us: