Jullie hebben inmiddels vast allemaal wel meegekregen dat wij een maand van huizenjagen erop hebben zitten. Jee wat een stress geeft dat. Bezichtigingen inplannen, nadenken, bieden…. en te horen krijgen dat het al weg is zonder dat je überhaupt de kans krijgt om ergens binnen te kijken. Ik vond het vreselijk. Hadden we een tof huis gekocht onder voorbehoud, blijkt het na de bouwtechnische keuring nog zoveel kosten met zich mee te brengen dat we er direct vanaf zagen. Het voelde even als een domper, maar na 2 dagen was ik er weer overheen. Afgelopen weekend vonden we het. Een huis wat blijkbaar op ons heeft gewacht. Letterlijk om de hoek van onze huidige woning. Twee deuren verder van waar vrienden van ons wonen. Gezellig wordt dat 😉 .Gisteren hebben we akkoord gekregen en we zijn zo blij! Onze eigen woning komt eind deze week ook in de verkoop. Wij zitten momenteel dus in een leuke, spannende, maar vooral drukke en vermoeiende periode. Mijn hoofd bruist van de ideeën.

Het leuke van huizen kijken op Funda is dat ik alles á la minute in mijn hoofd veranderd en ingericht heb bij het bekijken van de foto’s en plattegronden. Een soort handige ingebouwde interieurscanner die aangeeft of het wel wat kan worden of juist totaal niet.Zo ging dat ook met tegelvloeren die ik voorbij zag komen. Ik wilde heel graag dezelfde royaal wit eiken gelakt laminaat vloer van Douwes Dekker ook in een eventueel nieuw huis wegleggen.

Tijdens mijn zoektocht vroeg ik me af of ik deze vloer wel goed zou kunnen leggen over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Dit omdat er vaak gezegd wordt dat je veel warmte verliest wanneer je zoiets doet. Ook de makelaar raadde mij het af. Eigenwijs als ik ben had ik al in mijn hoofd geprent dat ik dat tóch gewoon zou doen. Alles beter dan die afgrijselijke zalmroze tegelvloer eruit te moeten bikken. En wat blijkt? Het is gewoon mogelijk als je het op de juiste manier doet. Als je je dus aan onderstaand advies houdt, dan kan deze vloer goed over de tegels met vloerverwarming gelegd worden.

Nu is het wel zo dat elke laag die je op vloerverwarming legt, zorgt voor extra warmteweerstand, wat leidt tot minder warmte aan de bovenste laag. De dikte van de tegels (in de bestaande tegelvloer) speelt hierbij een belangrijke rol. De laminaatvloer zelf zorgt voor een warmteweerstand van 0,053m²*K/W. Dit is erg weinig dus dat betekent dat de laminaatvloer genoeg warmte doorlaat. Als je de bestaande tegelvloer erin wil laten liggen en het laminaat er overheen wil leggen, dan is het advies hier een zo dun mogelijke ondervloer te gebruiken. Een goede optie zou de ondervloer SPEMI-HDR (1,7 mm dik) of de Heat-Foil (1,2 mm dik) zijn. Dit zou het meest optimale resultaat moeten verzorgen voor wat vloerverwarming betreft. Qua geluiddemping hebben deze dunnere ondervloeren ook nog steeds goede eigenschappen. Ze zijn gecertificeerd met een 10 dB label, wat wordt aanbevolen voor gebruik in appartementen e.d. waar hoge geluidsdemping een must is.

Onthoud dus dat als je zelf op huizenjacht gaat er meer mogelijk is dan je in 1e instantie zou denken. Niks geen lelijke tegelvloer en bik werk, goede kwaliteit laminaat in combinatie met de juiste ondervloer erover en klaar! Natuurlijk is niet iedere woonsituatie hetzelfde. Overleg daarom altijd over de beste mogelijkheid voor jouw huis met een specialist.

Vergeten jullie niet mee te doen aan de giveaway? Wie weet win je dan deze mooie royaal wit eiken gelakte vloer van max 40m2 uit de Sympathiek collecte van Douwes Dekker.

Please follow and like us: