Kunst in huis is heel persoonlijk. Tegenwoordig zie je steeds vaker reproducties voorbij komen in interieurs van bekende oude meesters. Zelf ben ik al jaren lid van Rijksstudio, waar je kunstwerken kunt bekijken, opslaan en gebruiken voor allerlei doeleinden. Dit gebruik ik dan ook voor het zelf afdrukken van fotobehang, posters, kaarten etc.

Onlangs kwam ik toevallig uit via Instagram bij ArteSuite. Mijn oog viel tijdens het scrollen door de mooie foto’s op dat account direct op een groot doek, “Het kruikje met de pluisbloemen” van Willem Witsen. Een stilleven met een donkere achtergrond en accenten in warme natureltinten. Omdat ik voor ons huis ook nog steeds tegen een akoestisch probleem aanliep, was ik benieuwd of deze doeken ook geschikt waren qua geluidsdemping. Daarom besloot ik direct contact op te nemen met ArteSuite.

Relaxing and modern scandinavian bedroom interior

Eigenaresse Marianne Post was blij verrast van mij te horen en vertelde vol enthousiasme over haar belevingsconcept. Bij ArteSuite kun je namelijk niet alleen maar wanddoeken kopen. Marianne woont in een prachtig opgeknapt pand in Workum. Het is een voormalig postkantoor, waarbij ze de bovenverdieping verhuurt als B&B. In het hele pand, haar zogenaamde huisgalerie, heeft ze doeken hangen van zowel de oude, als “nieuwe” meesters, zodat je ze kunt voelen, zien, ervaren en er dus letterlijk een nachtje over kunt slapen.

Onder de “Nieuwe Meesters” vallen de mooie kunstportretten van fotografe Mathilde Oscar. ArteSuite heeft hier het alleenrecht op, zodat je echt unieke werken koopt. Alle doeken zitten op een gemakkelijk in elkaar te zetten aluminium frame en hebben een luxe uitstraling. Daarbij zorgen ze daadwerkelijk voor een betere akoestiek in de ruimte. Ideaal voor ruimtes met hoge plafonds, of bijvoorbeeld vergaderzalen. En dus ook voor bij ons thuis.

Bij aankomst van het kunstdoek heb ik via de instructievideo op de website het frame in 5 minuten tijd in elkaar kunnen zetten. Het doek erin schuiven, gaat ook heel gemakkelijk en je krijgt er 2 wandmontagebeugels bij. Deze heb ik echter zelf niet gebruikt, omdat hij bij ons in de eethoek aan de haakjes van het schilderijsysteem hangt.

In eerste instantie vond ik het doek bestellen best nog spannend. Ik was bang dat het kruikje wellicht te rood uit zou vallen qua kleur bij de rest. Eenmaal opgehangen past hij perfect bij de stoelen in de eethoek. Een match made in heaven, zou ik bijna zeggen. Hij is echt prachtig. Een eyecatcher en iets heel anders dan anders. Precies waar ik nou zo blij van word.

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ArteSuite

Please follow and like us: