Onze keuken volstaat prima. Hij is ruim genoeg, van degelijke kwaliteit en verkeert in goede staat, ondanks dat hij nu al 17 jaar oud is. Bij intrek van dit huis besloten we de keuken te renoveren en niet geheel te vervangen. We haalden de bovenkastjes weg, verfden de wand, lieten de wandtegels en het aanrechtblad bewerken met Coprox (=betonlook) en plaatsten een nieuwe spoelbak met mat zwarte kraan, strakke mat zwarte handgrepen én een zwart fornuis. De van oorsprong witte keuken is nu alleen wel erg vergeeld. Met de donkere tegelvloer die er lag viel dat nooit zo op, maar sinds er wit eiken laminaat overheen gelegd is ergerde ik me er mateloos aan. Tijd voor een andere kleur erop. Maar wat? Zal ik hem zelf verven? Laten overspuiten? Of toch gewoon hele nieuwe frontjes laten maken/kopen? Totdat iemand mij tipte over het laten wrappen van de keukendeurtjes. Ik had daar zelf al wel eens van gehoord, maar er totaal niet bij stilgestaan dat dit voor ons ook een goede optie kon zijn. Ik besloot hiervoor een opdracht te plaatsen op werkspot. En in no-time was het geregeld!

Het bedrijf Keukenwrapping.nl kon de klus dezelfde maand nog klaren. Voor iemand zonder geduld, zoals ik, is dat helemaal top natuurlijk.

Na wat wikken en wegen en de gehele wrapfolie kleurenwaaier bekeken te hebben, kwamen mijn man en ik tot het unanieme besluit dat de keuken mat zwart moest worden. Supertof in combinatie met het betonnen aanrechtblad en de spatwand. De mat zwarte handgrepen passen dan ook mooi in het geheel en konden we zo opnieuw gebruiken.

Afgelopen maandag was het dan zover. De kast,-en ladefronten werden door Wouter, eigenaar van Keukenwrapping.nl, gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats waar ze hun laagje mat zwarte folie kregen. Drie dagen later kwam Wouter weer terug met de zwart gewrapte frontjes. De vaste delen zoals, in ons geval, de onderplinten en zijpanelen, wrapt hij ter plaatse bij het terug monteren van de deurtjes.

Nu zullen jullie jezelf vast een heleboel vragen stellen over de duurzaamheid, prijs en verschillende mogelijkheden. Wat zijn nou de voordelen van het wrappen ten opzichte van het verven/overspuiten van een keuken?

Hieronder wat punten op een rij voor jullie:

  • Wrappen gaat relatief snel, is binnen 1 week klaar en geeft weinig rommel.
  • Géén primer nodig of andere chemische middelen voor goede hechting ten opzichte van verf.
  • Met wrapfolie kun je je keuken meerdere keren voorzien van een ander uiterlijk, omdat de folie weer verwijderbaar is. Ben je uitgekeken op een kleur? Dan vervang je hem door een nieuwe kleur folie.
  • Een spuiterij doet vaak alleen de keukendeurtjes en lades en niet de overige vaste delen van een keuken.
  • Wrappen is over het algemeen goedkoper dan overspuiten
  • Niet iedere soort keuken is geschikt voor het wrappen, vraag altijd een offerte aan met duidelijk foto’s van de huidige situatie.
  • De folie is UV en kras bestendig, goed schoon te maken en verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren. Zowel in zijdeglans, hoogglans, metallic als mat en zélfs extra mat.
  • De wrapfolie is voorzien van minuscule luchtkanaaltjes waardoor de folie zeer strak en zonder luchtbellen is aan te brengen.

Redenen genoeg voor mij om niet weer zelf met verf aan de slag te gaan en er na een paar weken al spijt van te hebben. Dat het er ergens afbladdert of de deurtjes in 2 dagen tijd bezaaid zijn met krassen van die 8 kinderhandjes. Nee, dat is van de baan…daar heb ik veel van geleerd, haha!!

Dit is de ideale oplossing en ik ben me er een partij blij mee. We hebben nu een strakke, stoere mat zwarte keuken.


Please follow and like us: