Koken met oma…niet letterlijk helaas, want ze is veel te vroeg heengegaan. Ik heb mijn oma nauwelijks gekend, ik was 3 toen ze overleed. Dus moet ik het doen met een enkele herinnering van mezelf en vele verhalen die ik van familieleden te horen krijg. Onder andere over hoe ze met veel passie kon koken en hoe lief en zorgzaam was voor haar 10 kinderen. Regelmatig als we met feestdagen bij elkaar komen in het ouderlijk huis, waar mijn oudste tante nu nog woont, bekijken we foto’s van vroeger. Altijd lachen, gieren, brullen geblazen.

Zo heb ik altijd een bepaald gevoel gehad bij 1 foto in het bijzonder. De foto die gemaakt is in 1951 toen ze, mijn opa een KNIL soldaat en oma zelf, net in Nederland waren aangekomen na een wekenlange bootreis vanuit de Molukken. Gehuisvest in de Barakken uit de 2e WO, met de gedachte wat hen te wachten stond in een vreemd en koud land. Op deze foto spreekt het gezicht van mijn oma boekdelen. Vol trots van haar pasgeboren dochter, maar ook de onzekerheid lees je eraan af. Op de achtergrond de barakken. Voor mij een stukje geschiedenis. En wat is er dan mooier dan zo’n oude foto met een persoonlijk verhaal af te laten drukken als fotobehang? Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde het gepersonaliseerde fotobehang wederom bij BN International. Deze kwaliteit is zo mooi dat ik zeker wist dat de afbeelding goed tot zijn recht zou komen.

De plek kon niet toepasselijker. Oma hangt geplakt op de keukenwand. Zo goed koken als zij kon gaat mij niet meer lukken, maar het eten smaakt wel lekkerder met de gedachte dat ze zo toch een beetje bij me is.

Wil jij nou ook graag een mooie afbeelding laten afdrukken op behang? Als je de kortingscode: HouseProud-BN-2017 gebruikt krijg je 10% korting op de No Limits behanglijn.*

* Deze actie geldt t/m 01-06-2017 en is uitsluitend geldig op de No-Limits collectie.

Please follow and like us: