Echter rust vond ik op vakantie niet, omdat ik uiteraard weer vol zat met ideeën. Ik had ondertussen wat Franse woontijdschriften gekocht en allerlei moois gespot. Zowel in de natuur als bij de gezellige restaurantjes en cafés. Samen met de kids heb ik dagelijks schelpen gezocht op het strand. Het lag er vol met de mooiste exemplaren. Hiermee ga ik nog een hanger maken. Maar eerst moest er een ander nieuw project gerealiseerd worden; de eethoek.

Onze zelfgemaakte eettafel met haarspeldpoten vind ik nog steeds heel tof. Inmiddels moet hij wel een nieuwe witte laklaag hebben, omdat de kids er met knalroze stift op gekliederd hebben. Jippie!! Zelfs met schuurmiddel kon ik het niet weg krijgen, zucht….Dit was de eerste aanleiding om een andere tafel aan te schaffen. De andere reden is, dat deze tafel met zijn afmeting van 150x75cm en zijn “open” uiterlijk te iel zou overkomen in de wat grotere ruimte in het nieuwe huis.

Foto Marktplaats

Een robuuste tafel, het liefst uitschuifbaar, daar ging ik naar op zoek. En ik vond hem! Op Marktplaats.nl en dat voor maar €10,-. Hij is van massief eiken en uitschuifbaar van 145cm(ingeklapt) tot 245cm. Ruim genoeg om aan te kunnen eten met zijn zessen, de laptop op tafel te kunnen laten staan en vriendjes/vriendinnetjes mee aan te laten schuiven zonder elkaar opzij te duwen. Ik vond hem alleen te donkerbruin en glanzend. Hij moest een stoere, landelijke uitstraling krijgen. Daarom besloot ik hem kaal te schuren.

Ik gebruikte een (multi-)schuurmachine, na de tafel eerst goed ontvet te hebben met ammonia. Toen de tafel naar mijn idee ver genoeg geschuurd was heb ik hem nogmaals dik ingesmeerd met puur ammonia. Dit heb ik in de felle zon, ongeveer een half uur in laten trekken. Toen de ammonia goed ingedroogd was heb ik met warm water en een schuursponsje alles afgedaan. Daarna nog 1x met het schuurmachine licht erover en klaar was mijn gebleekte tafel. Ik vind hem nu prachtig. Hij is precies geworden wat ik voor ogen had en heeft de uitstraling van een gezandstraalde tafel gekregen.

 

 

 

 

Alleen welke stoelen moesten er dan bij? Deze tafel is 3 cm hoger dan de vorige en onze huidige stoelen vond ik er niet helemaal bij passen. De lamp die boven de tafel komt te hangen heb ik afgelopen maand al besteld. Het is de “Galaxy” van Globen Lighting in de antique brass versie. Een belangrijk item om rekening mee te houden bij mijn stoelkeuze.

 

 

 

 

 

 

 

Omdat er in het nieuwe interieur ook weer klassieke en industriële items terugkomen is het belangrijk daar de juiste balans in te vinden. Omdat het zwarte bankje waarschijnlijk bij deze tafel blijft staan, koos ik voor spijlen/caféstoelen die ik zelf mat zwart spoot. Ik vond ze tevens op Marktplaats.nl voor €2,- per stuk, een uur nadat de tafel klaar was en binnen 5 minuten neuzen tussen de eetkamerstoelen rubriek, haha. Weer een uur later stonden ze hier alle 4 in huis en na het avondeten spoot ik de eerste zwart. Helaas was mijn voorraad zwarte verfspuitbussen op, dus ik moest het even bij 1 stoel laten.

Voor €18,- totaal, plus een paar spuitbussen verf heb ik dus een compleet nieuwe eethoek. Vet blij mee natuurlijk! Zojuist vond ik op Pinterest een plaatje (zie hieronder) met een beetje hetzelfde idee, zodat jullie vast een beeld krijgen hoe het er straks bij ons thuis uit komt te zien. Ik kan uiteraard niet wachten, maar dat is voor jullie oud nieuws ;-P. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Bron: Pinterest

Liefs, Rowena

Please follow and like us: