Al zo lang stond een zwarte kraan op mijn wishlist. Een aantal jaar terug waren zwarte kranen nog niet zo makkelijk te krijgen en als je er één zag was hij meteen onbetaalbaar. Ik heb daarom zelfs ooit de kraan in de badkamer zelf zwart gespoten, maar dat was uiteraard geen succes. Inmiddels kun je zwarte kranen in meerdere webshops bestellen en ook bij Ikea zijn ze nu verkrijgbaar. In bouwmarkten blijft het trouwens nog moeilijk. Enkel bij de Praxis Megastore en Hornbach zag ik 1 zwart model staan tussen tientallen chromen varianten?? Hoewel je steeds vaker zwart sanitair tegenkomt, zoals bij Maxaro, is een zwarte kraan blijkbaar nog niet zo gewild onder de consumenten.

Al jaren bestel ik spullen bij Aliexpress. Toen ik er vorige maand via google achter kwam dat ze ook daar zwarte kranen verkochten, stopte ik dit strakke mat zwarte exemplaar meteen in mijn winkelmandje. Eerlijk gezegd was ik bij het bestellen wel bang dat het vanwege de lage prijs echt ‘Chinese meuk’ zou zijn. Ik dacht…zul je zien dat het zo’n blikken kraantje is. Toen hij 2 weken later bezorgd werd, was ik verbaasd over de mooie kwaliteit.

 

Hij maakt de keuken met de zwart geverfde muur en kastjes echt helemaal af. Het “puntje op de i” hebben we hiermee gezet. Ik ben er verliefd op. Nu het aanrechtblad nog met betonstuc, maar dat volgt snel! Ik houd jullie uiteraard op de hoogte ;-).

Please follow and like us: