Ieder jaar in dé woonmaand Oktober kijken interieurliefhebbers weer uit naar de nieuwste trends op woongebied. De aankomende winterperiode nodigt uit om heerlijk knus bij de haard weg te kruipen onder een dekentje. De kaarsjes & lichtjes gaan vroeger aan om ons te laten wennen aan de donkere dagen. Maar wat zijn nou die trends? Je leest het hieronder.

Cozy & Fluffy

In de herfstmaanden mag het weer lekker knus zijn in huis. De ideale interieurtrend voor het najaar die hierbij past is de cozy fluffy trend! Meubels met aaibare stoffen zoals teddy, fluffy kussens, fake-fur plaids en velvet accessoires. Bijvoorbeeld deze teddy fauteuil in mijn eigen woonkamer. Wanneer je daar eenmaal inkruipt, wil je er nooit meer uit opstaan! Zachte vormen en materialen halen de herfstsfeer absoluut in huis.

Werelds

Deze interieurtrend was in de zomer van 2021 al veel te zien, maar in de herfst en winter houdt deze trend gewoon aan. De ideale stijl voor liefhebbers van (verre) reizen. Geef je mooiste souvenirs een prominente plek in huis. Je vindt Afrikaanse en Aziatische invloeden terug in een werelds en ethnic/chic interieur. Warme aardetinten in combinatie met zwart en wit staan bij deze trend centraal. Denk hierbij aan hout, rotan & riet inclusief de bekende dierenprints.

Wereldse details, een fluffy kussen en een duurzaam vintage bankstel. Berry laat hier in 1 plaatje alle huidige trends zien. Fotocredits: @meneerdejager

Japandi / Wabi-Sabi

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die ver uit elkaar liggen, maar toch veel met elkaar gemeen hebben. Een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel organische vormen, een neutraal kleurenpalet en teddyzachte stoffen(fluffy trend). Het gebruik van tegels past ook perfect in de Japandi stijl. De gladde oppervlakken zorgen voor een clean/ opgeruimd gevoel.
Waar je bij de Wabi-sabi stijl weer juist alle oneffenheden mag laten zien. Het mag er geleefd uitzien. Zo mag de verflaag van een tafel best wat bladderen of een keramieken vaas een zichtbare barst hebben. Wabi – sabi is het eigenlijk de term voor het koesteren van materialen. Gewoon genieten van wie/wat het gemaakt of gebruikt heeft. Deze woonstijl sluit direct aan bij de laatste trend die ik hieronder benoem: duurzaamheid.

Duurzaam

Duurzaamheid lijkt in 2021 een nóg belangrijkere rol te spelen. Steeds meer mensen kiezen voor gerecyclede materialen of schaffen een meubel aan dat tijdloos is en daardoor langer meegaat.
Recyclen & upcyclen zie je meer dan ooit. Dat het goed is voor het milieu weten we allemaal, maar daarnaast is het ook nog eens goed voor je portefeuille.

Om zomaar een van mijn vele duurzame DIY projectjes te noemen neem ik de lamp even als voorbeeld. Deze zware, echt marmeren lampvoet scoorde ik vorig jaar tweedehands via Marktplaats, zonder kap. Vorige maand scoorde ik toevallig een losse melkglazen kap bij de kringloop. Één + één = supertrendy tafellamp.

Please follow and like us: