Verven…je kunt het wel één van mijn favoriete bezigheden noemen. In dit huis zijn al veel wanden meerdere malen door mij onder handen genomen. De enige muur die nog steeds niet in zijn gehele lengte geverfd was, was de lange witte wand in de woonkamer. Daarmee heb ik bewust gewacht tot ik wist wat ik ermee wilde. Daarbij is wit als basis altijd goed en was die witte wand in 2016 nog gedaan inclusief plafond door de vorige bewoners. Hij kon er dus echt wel even mee door tot ik er over uit zou zijn. Nu alles hier in huis steeds meer op zijn plek viel besloot ik dat die wand ook echt wit moest blijven. Het werd geen standaard RAL9010, maar een frissere wittint met een grijzige ondertoon, de RAL9016, ofwel ‘verkeerswit’. De wanden zijn in dit huis voorzien van structuur stucwerk en de ondergrond zuigt dan ook best wel. Omdat ik het roze vlak in onze woonkamer eerder al verfde met de Top Mat muurverf van De Vestingh, merkte ik bij het gebruik dat hij zo goed dekte dat ik besloot weer van die verf gebruik te maken. 

In eerste instantie zou je denken dat dat weinig verschil maakt, maar niks is minder waar. Tijdens het aanbrengen zag je al zoveel verschil. Voor het aanbrengen van de verf gebruikte ik een blokkwast. Zo kom je nog beter tussen de stuckorrels en het zorgt voor een mooi effect. Het ziet er nu 10x frisser uit en vooral lekker licht. Ook is deze muurverf schrobvast. Makkelijk met die 8 kinderhandjes hier in huis. Je veegt het met een natte doek zo weer schoon.

Omdat er naar mijn idee teveel rechte lijnen in het interieur zaten, maakte ik van het roze (Pink Clay) kleurvlak een cirkel. Dat maakt het speelser en de witte wand loopt mooi door.

De lijst, de cirkel en de poster vormen bij elkaar een artistiek en speels geheel.

 

 

 

 

 

 

Niet alleen de woonkamer kreeg een nieuwe verflaag. De wand in de keuken heb ik ook aangepakt. Deze had ik in de eerste week van de verhuizing geverfd met schoolbordverf van de action. Leuk om wat op te kunnen schrijven en lekker budgetvriendelijk. De verf op de wand dekte op zich wel, maar kwam niet goed genoeg tussen de oneffen delen van het stucwerk en daar ging ik me aan ergeren. Al die witte spikkels op de wand en het plafond maakte het onrustig. Nu heeft onze keuken een industriële uitstraling, dus het hoeft niet perfect te zijn, maar dan nóg vond ik het irritant. Bekijk hieronder de voor en na situatie maar eens.

VOOR met schoolbordverf
NA met de Pure Black in
Top Mat muurverf

De muur is niet alleen beter “gevuld” met verf, hij is nu ook echt diep zwart (Pure Black).

 

De enige oneffenheden zie je nu nog ziet zijn de gaten in de wand en de overloop van glad naar ruw stucwerk. Dat maakt de keuken in combinatie met het beton stoer en geeft hem juist die industriële look.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: