Wat een mooi kleed heb ik gevonden, een handgevlochten kabelkleed van vervilt wol genaamdSunil” van het merk Sukhi.

In ons vorige huis hadden we een zelfde soort gevlochten vloerkleed liggen in de kleur roomwit. Heel mooi en ondanks zijn lichte kleur ook praktisch, omdat je het wolvilt makkelijk schoon kunt maken. Eenmaal verhuisd naar hier konden we het kleed alleen vanwege zijn grote 250x350cm formaat nergens meer kwijt. De erker hier in huis zorgt voor een lastige (zit)hoek m.b.t. het wegleggen van een kleed.

 

Omdat de structuur en het materiaal zo goed beviel kwam ik uit bij Sukhi. Zij verkopen deze type vloerkleden in diverse formaten en kleuren. Op bestelling worden ze in India gemaakt en ook direct vanuit dat land verstuurd. Wanneer je een Sukhi kleed koopt zit er dus een mooi verhaal achter en zoals jullie weten hou ik daarvan. Spullen met een verhaal en gemaakt van eerlijke, natuurlijke materialen. Ons huis staat er vol mee. De kledenmakers van Sukhi werken onder goede arbeidsomstandigheden en krijgen een uitstekend salaris. De vloerkleden worden zelfs vernoemd naar de makers ervan. Het is fijn te weten dat deze kleden fair trade zijn. Door een Sukhi kleed aan te schaffen kun je samen met hen een steentje bijdragen aan goede voorzieningen in de textielindustrie.

Ik koos voor een kleiner formaat, 120x170cm, zodat ik hem op meerdere plaatsen in huis kan gebruiken. Zo ligt hij mooi in de erker, maar bijvoorbeeld ook onder de hocker midden in de woonkamer, waardoor er een soort “eilandje” ontstaat. Ik zou hem zelfs in de slaapkamer nog weg kunnen leggen of op de overloop boven. Dit formaat biedt vele mogelijkheden.

 

 

 

 

De kleur is warm grijs en steekt mooi af bij de wit geverfde houten vloer.

De kinderen hebben weer een lekker kleed om op te spelen en ik heb warmere voetjes. Houden jullie ook zo van zachte vloerkleden?

Liefs Rowena -x-

Please follow and like us: