We wonen hier nu net twee maanden en ondertussen heb ik de slaapkamer al 3x veranderd. Eerst was de lange wand waartegen het bed geplaatst was, geverfd in warm grijs. Te bleek vond ik i.c.m. de houten vloer en andere witte wanden.

 

 

 

 

 

 

Vervolgens verfde ik wand donkerder over in de kleur “Downpipe” van Farrow & Ball. Dit geeft een mooi contrast en pastte goed als achtergrond bij het nachtblauwe Fleur” dekbedovertrek van Essenzahome.

 

 

 

 

 

 

Ik kocht bijpassende donkergroene gordijnen bij Ikea. Plaatje compleet, maar toch was ik niet tevreden. Daarbij sliep ik s ‘nachts slecht. Ik draaide het bed een kwartslag, maar dat bed in de hoek gepropt was ook niks. Het moest anders kunnen, maar hoe?  Ik ging aan de slag om alles goed op te meten en uit te tekenen. De erker maakt het namelijk wat lastiger qua indeling in de kamer. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik er niet uit zou komen.

Het bed staat nu los in het midden van de kamer met de achterwand van de kast als hoofdbord. Vanuit het bed kijk je zo naar buiten, fijn hotelgevoel vind ik. Tegen de wand waar eerst de kast stond, plaatste ik het kledingrek. Daar omheen hangen nu posters in zwarte lijsten. De zwarte Vertiplants in het midden gebruik ik voor het opbergen van sjaaltjes en sieraden. Zo heb ik alles bij elkaar. Deze wand zit namelijk vol met gaten en pluggen van de vorige bewoners. Ik heb ze bewust niet dichtgesmeerd en nu kwamen ze goed van pas en bedekken de lijsten de ongebruikte gaten precies!

De achterwand van de kast betimmerden we eerst met op maat gezaagde hardboardplaten van de bouwmarkt. Deze besmeerde ik met behanglijm en dan plak je vervolgens gemakkelijk het vliesbehang erop. Ik koos voor behang “Annet” van de Kwantum. Omdat ik het groen van de gordijnen wel ergens in terug wilde laten komen. De verschillende grijstinten die erin zitten passen weer mooi bij de geverfde wand. Alleen moet ik nu wel weer op zoek naar een mooi nieuw overtrek ;-). En zo blijven we bezig….

Please follow and like us: