Raambekleding is een van de moeilijkere dingen als het aankomt op de aankleding van je interieur. Het is van veel factoren afhankelijk. Wil je iets dat praktisch is of alleen voor de show? Moet het isolerend werken? Wat doet het met de ruimte an sich? Hoe is de lichtinval? Allemaal punten waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de juiste raambekleding.

In mijn zoektocht naar raambekleding voor ons nieuwe huis wist ik zelf gelukkig al goed wat ik juist wel en vooral niet wilde. Dit huis heeft aan de voorzijde een grote, lichte erker, waarin we een zitbank geplaatst hebben. Mooie langgerekte gordijnen waren dus al geen optie. Het moet open en dicht kunnen zonder al teveel inkijk vanaf de straatkant en praktisch zijn qua schoonmaakwerk. Vouwgordijnen zijn mooi, maar moeten eens in de zoveel tijd gewassen worden. Praktisch zijn die dan voor mij niet en vielen hierdoor af. Daarbij zouden vouwgordijnen de gehele sfeer te landelijk maken naar mijn idee en we wilden juist een wat robuustere look. Automatisch viel ik voor de brede houten jaloeziën mét ladderband van Inside. Gemakkelijk schoon te houden, kunnen alle kanten opgericht voor de lichtinval en de benodigde privacy én met zijn 5cm brede houten latten geeft het de stoere uitstraling.

Nu ik wist wat er moest komen, was het alleen nog een kwestie van goed inmeten en bestellen. Dat inmeten was meteen een klein struikelblok. De erker heeft namelijk ook aan de rechterzijde een draai,-kiepraam zitten, dat we wel graag nog open zouden willen zetten om te luchten in huis. Ik besloot dat het beter was om een specialist hiervoor te laten komen. Zij weten immers welke systemen ze waar en hoe het beste kunnen monteren.

erker woonkamer met rechts draai,-kiepraam

In de eerste week van de verhuis kwam woninginrichting-aanhuis.nl daarom langs voor het opmeten hiervan. Heel fijn, want zo wist ik zeker dat het goed gedaan werd en konden ze mij meteen uitleggen welk systeem het beste zou passen. Ook het keukenraam is draai,- kiep en hier wordt hetzelfde systeem, namelijk met fixeerbeugeltjes op de onderlat, voor de jaloeziën toegepast als in de erker. In de keuken heb ik overigens gekozen voor dezelfde soort jaloezie met een 5cm brede lat, maar dan in de mat zwarte versie. Normaal gesproken ga je in dezelfde ruimte al snel voor dezelfde soort en kleur. Maar omdat de keuken straks toch d.m.v. de stalen pui gescheiden wordt van de woonkamer kon ik hier kiezen voor 2 verschillende kleuren jaloeziën. Het raamkozijn in de keuken verfde ik ook mat zwart, zodat het straks één mooi geheel vormt.

Bij de tuindeuren in de eethoek komen wel mooie, lange warme gordijnen die de grond raken van een linnenmix. Inside heeft zoveel keus in gordijnstoffen, dat ik nog wel even getwijfeld heb over welke kleur en stof nou het beste zou staan. En overal jaloeziën werd mij namelijk iets te kantoor-achtig. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-).

Er is wel één nadeel aan raambekleding bestellen wanneer je al in het huis woont…..de eerste maand moet je het doen met provisorische gordijnen. Hierdoor heb ik vooral overdag last van naar binnen gapende voorbijgangers. Het voelt echt als een etalage, waardoor ik me niet echt op mijn gemak voel als ik op de bank hang of zondags in mijn huispak door de woonkamer heen loop. Gelukkig komt daar eind deze week verandering in, want dan worden de jaloeziën door Aanhuis hier gemonteerd. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

 

 

Please follow and like us: