Eerder schreef ik dat hier ieder jaar eind November het huis omgetoverd wordt voor de kerstperiode. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds het einde van de zomer, zo begin September, was ik al aan het bedenken wat ik zou willen doen dit jaar qua kerstdecoraties. Er was 1 ding wat er zéker moest komen, fotobehang! Ik heb eerst nog nagedacht over een grote poster, maar dat geeft niet de uitstraling die ik in gedachten had. De kerststyling moest rustig en sereen zijn, maar wél met een nostalgisch tintje en uiteraard mooi combineren met de rest van het interieur. Een fotobehang trekt namelijk nogal de aandacht in de kamer. Wat voor mij ook belangrijk was, was dat de gebruikte foto voor het behang een persoonlijk tintje moest hebben. Úren lang heb ik dan ook gezocht naar het perfecte plaatje voor het behang op de wand en bestelde het uiteindelijk bij BN International.

Zij hebben mij heel goed geholpen, want de afbeelding was eigenlijk net iets te klein voor het formaat dat ik opgaf. Bij BN International kun je namelijk zelf een foto aanleveren óf kiezen uit de standaard collectie. Dezelfde dag werd er nog naar gekeken en kreeg ik positief antwoord. Ze konden de pixels een beetje bijstellen. Helemaal blij dat mijn zoekwerk niet voor niets geweest was. Het betreft namelijk een antieke foto van de Karrestraat in Breda uit 1908. Op de foto staat nog het oude winkelpand van Vroom & Dreesman, dat is dus écht geschiedenis ;-). Ook heb ik zelf in deze straat gewerkt in 2 panden, zo ongeveer waar de man voorop loopt. Als geboren en getogen Bredase is deze foto voor mij bijzonder en persoonlijk. De Grote OLV Kerk op de achtergrond vind ik weer bij kerst horen. Zo maakt dit behang mijn kerststyling compleet….

De boom staat inmiddels ook en heb ik aangekleed met uitsluitend witte decoraties. Dit jaar zijn alle kerstdecoraties in huis wit met een toefje goud. Goud zorgt voor een tikkeltje warmte en de chique sfeer.

Het behang weerkaatst in de spiegel, waardoor er meer diepte ontstaat in de woonkamer.

Met het behang op de achtergrond waan ik me terug in de tijd en droom van een nostalgische, het liefst witte, kerst.

Please follow and like us: