Onze wit eiken laminaat vloer was aan vervanging toe. Alhoewel mensen daar van opkeken, want hij lag er net 7 jaar in en het “viel toch wel mee?” Op zich kon het ermee door ja, maar als je iedere dag stofzuigt en dan steeds denkt “waarom gaan die kruimels niet weg?”  het allemaal butsen blijken te zijn, dan heb je daar als perfectionst al snel genoeg van. Ook de ondervloer moest eruit, want 1 flinke kindersprong en de hele benedenverdieping trilde mee. Er lag namelijk alleen maar een folielaag onder van de vorige bewoners, waar wij toen het laminaat weer overheen legden.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe vloer, kom je allerlei voor,- en nadelen tegen uiteraard. We dachten eerst aan een vinylvloer, maar dat moet bijvoorbeeld verlijmd worden en is best zacht zodat je ook snel putjes krijgt. Zeker met 4 speelgoed smijtende kids. Een gietvloer werd het ook niet, teveel gedoe…maar staat wel nog steeds op mijn wishlist voor als we óóit gaan verhuizen. Daarnaast zitten wij hier met een klein hoogteverschil tussen de vloer van de woonkamer en de tegels in de keuken en hal. Tenzij je de tegels eruit bikt kun je alles doorleggen, maar ook dat is teveel werk. En mijn stoere keukenvloer kan ik eerlijk gezegd niet missen. Daar ben ik nog zo blij mee.

Dus uiteindelijk kozen we toch weer voor laminaat en in het wit. – ‘Wit met 4 jonge kinderen in huis? jij durft!’ – is wat ik vaak te horen krijg. Ja, helemaal wit! Wel met een houtnerf en brede planken, zodat het lijkt op een wit gelakte houten vloer. Daarmee doet deze vloer zijn naam eer aan, royaal wit gelakt eiken is het geworden uit de Douwes Dekker sympathiek collectie. Wij lopen hierbinnen sowieso niet met schoenen aan, wat zorgt voor veel minder schoonmaakwerk en herrie. Ook een stuk hygiënischer. Op straat loop je overal in en dan ga je met diezelfde viezigheid je huis in, gets!! Als ondervloer gebruikten we rubberen matten, die het geluid en de trillingen goed dempen. Fijne bijkomstigheid voor de buren vooral ;-).

Het verwijderen en opnieuw leggen van het laminaat inclusief ondervloer was nog een flinke, stoffige klus, maar het resultaat is geweldig! We zijn er echt heel blij mee. Alles komt nu veel beter tot zijn recht, omdat de basis mooi rustig en strak is. Het witte geheel geeft een mooi, ruimtelijk effect. Als de kinderen rennen hoor je bijna niets. Niks meer aan doen dus. Behalve dan dagelijks stofzuigen, hahaha, maar dat deed deze poetsmiep toch altijd al. Ik kan hem echt iedereen aanraden.

Please follow and like us: