In de eerste week van de verhuizing hierheen plakte ik het behang van de antieke foto van Breda op de twee meterkastdeuren in onze hal. Mocht je destijds die blog gemist hebben, dan lees je hem hier terug.

Ondertussen was het behang beschadigd. De mannen die onlangs de pui naar binnen brachten raakten blijkbaar met een punt de meterkast en er zat een flinke scheur in het behang. Zonde! Ik plakte het dicht, maar ging me er aan storen. Zulke kleine dingen kunnen mij enorm irriteren. Dus trok ik afgelopen week het behang er helemaal af en ging aan de slag met mijn nieuwe idee. Ik heb wel een keuze gemaakt, want ik had namelijk meerdere ideëen hiervoor.

De verf is nog nat 😉

Uiteindelijk koos ik ervoor de deuren zwart te verven met, de inmiddels befaamde, schoolbordverf van de Action. Ideale verf blijf ik dat vinden. Geeft een mooi, mat zwart effect, supersnel droog en dekt goed. En je kunt er nog op tekenen/schrijven ook!

Omdat de andere deuren in de hal paneeldeuren zijn, besloot ik van deze twee zwarte deuren zelf ook paneeldeuren te maken. Ik hou van klassieke details in een modern huis. Dit zie je in ons interieur dan ook overal terugkomen.

Zoals wij zelf al vaker toegepast hebben in zowel dit, als in ons vorige huis, maakten we panelen op de deur van houten latjes. Dit zijn sierlatten die je bij iedere bouwmarkt kunt kopen. Je zaagt ze verstek op maat en monteert ze er met montagekit op vast. Daarna is het een kwestie van de latjes in dezelfde kleur verven en klaar is je paneeldeur.

 

 

 

 

 

 

We zijn heel erg blij met het resultaat. Het is net of ze de deuren er altijd zo in gezeten hebben….

 

Please follow and like us: