Linnen gordijnen, ik hou ervan. De structuur, de natuurlijke stofeigenschappen en de gehele sfeer die het uitstraalt. Al sinds we hier net woonden hebben we extra lange linnen overgordijnen in zachtgrijs. Prachtig zijn ze, ze geven de ruimte een luxueuze uitstraling en filteren mooi het licht. Alleen praktisch is het niet altijd. Daar kwamen we na een aantal maanden pas achter.

Als we namelijk ’s morgens aan de ontbijttafel zitten en de zon komt op, dan schijnt deze, met onze tuin op het Oosten, namelijk recht in het gezicht. Aan de buitenzijde van de ramen achter hebben we screens, maar deze kun je van binnenuit helaas niet bedienen. Dus moeten we met gesloten gordijnen ontbijten. Dat is toch helemaal niet gezellig? En daarom volgde er een nieuwe oplossing, namelijk een wit vouwgordijn van Linnen Gordijnen.

Na een adviesgesprek met Cindey, één van de medewerksters van Linnen Gordijnen, bij mij thuis en het bekijken van alle stalen en mogelijkheden koos ik voor een vouwgordijn in de gehele breedte van het raam om het zo rustig mogelijk te houden. De kozijnen zijn gebroken wit (RAL9010) van kleur. Het 100% linnen vouwgordijn koos ik om deze reden ook in gebroken wit (kleurnummer 151) en in de semi-transparante uitvoering. Echter was het bij ons wel belangrijk dat het gordijn ook zicht tegenhoudt en deze is dan ook gevoerd in dezelfde kleur. Wat het extra mooi maakt, want zo zie je de linnenstructuur goed aan de voorzijde.

Met de handige montageservice van Linnen Gordijnen hing het gordijn al binnen 10 minuten na aankomst van de monteur op, wow! Met het RVS koord rol ik hem zo omhoog en omlaag als bij een rolgordijn en dat gaat, tot mijn verbazing, uitermate soepel.

Het probleem is verholpen en de ruimte ziet er nóg aangekleder uit. Wat een verschil ineens. Het gordijn filtert het licht heel mooi en kunnen we tot de juiste hoogte omhoog trekken. Zo kunnen we met het ontbijt gewoon weer gezellig naar buiten kijken en zitten we niet meer met de gordijnen dicht.

Vind jij linnen gordijnen net zo mooi als ik? Je kunt HIER een gratis stalen setje opvragen.

 

 

 

—- Deze blog is geschreven in samenwerking met  Linnen Gordijnen —-

Please follow and like us: