Volgens sommigen wissel ik net zo makkelijk van bankstel als van tandenborstel. “Nu al een nieuwe bank?” was dan ook één van de vele vragen die ik kreeg toen ik aangaf een nieuw bankstel besteld te hebben. Online shoppen is makkelijk, maar heeft ook zijn nadelen. Daar kwam ik achter toen de, eerder dit jaar aangeschafte, bank na een paar maanden gebruik niet geschikt bleek te zijn voor een huishouden met 4 jonge kinderen.

De grijze, viltachtige stof was prachtig. Het model strak. Echter bleek hij niet praktisch te zijn. De stof ging redelijk snel pillen en trok snel vuil aan. Vlekken kreeg ik er dan ook niet snel uit. Zelfs niet met mijn ultrapower textielspray. Nu ben ik ook wel echt heel erg netjes en zuinig op mijn spullen. De kinderen eten en drinken bepaalde dingen niet op de bank, schoenen zijn hier altijd uit en viltstiften en chocola is voor mij sowieso een no-go in de buurt van gestoffeerde meubels. Daarbij moet de stof van de bank ook goed kleurvast zijn, omdat hij bij ons pal in het felle zonlicht staat.

Ik ging dus op zoek naar een webshop met veel informatie over de stoffen waarmee de door hen aangeboden bankstellen zijn bekleed. Het viel me op dat er namelijk bij, in mijn ogen teveel, webshops weinig tot geen stofinformatie te vinden is. Ook bijvoorbeeld het customizen van een bankstel is niet bij veel shops mogelijk. Als je naar de woonboulevard gaat om op je gemak alle zaken af te lopen en je te oriënteren vast wel. Dat is alleen voor ons drukke gezin en mijn ongeduldigheid niet zo’n goede optie. Ja, sorry… ik ben dus één van de veroorzakers van leegstand in de binnenstad ;-).

 

Uiteindelijk door flink googelen vond ik het juiste model met veel informatie over de stofeigenschappen bij Sofacompany. Een uitgebreide collectie materialen en bankstellen die je naar wens kunt samenstellen. Yes! Ik vroeg de gratis stofstalen aan om mijn keuze te bepalen. Ondanks dat ze zoveel keuze hebben was ik er al snel uit.

Hieronder al mijn wensen en belangrijke eigenschappen voor jullie opgesomd:

  • Stevig onderstel voor intensief gebruik
  • Gemakkelijk schoon te maken stof
  • Goede kleurechtheid ivm zonlicht
  • Wasbare kussenhoezen
  • Hoge pilling,- en zogenaamde Martindale index
  • Luxe uitstraling
  • Groot formaat van ongeveer 2.20-2.30m lang

In eerste instantie wilde ik gaan voor een diepblauwe velours. Dat vind ik zo chique en gaaf bij mijn grijze muur. De eigenschappen van deze stof kwamen alleen niet helemaal overeen met bovengenoemde wensen. Daarbij was het model wat ik uiteindelijk gekozen heb nog niet leverbaar in deze stof. Achteraf goed, anders was ik hem over 1 jaar weer beu geweest, mezelf kennende.

Omdat het bankstel ruim genoeg moest zijn, maar ik absoluut geen hocker eraan wil hebben, viel ik voor de Kamma 3-zitsbank. Deze bank heeft met zijn 2 meter binnenbreedte het grootste zitoppervlak van alle 3-zitters die Sofacompany in het assortiment heeft zitten. Ook de lichtkleurige, 100% polyesther bekleding voldoet aan al mijn gestelde eisen. Hij kan goed tegen een stootje vanwege het degelijke onderstel en zou hij niet snel moeten pillen en verkleuren in het zonlicht. Vlekken was ik er zo uit, omdat de hoezen van de losse kussens eraf gehaald kunnen worden. Hopelijk is dat voorlopig niet nodig, want ik heb er een bus impregneerspray en vlekkenspray bijgenomen. Met de impregneerspray zorg je voor een extra beschermlaag op de stof. De vlekkenspray kun je vervolgens gebruiken als er een vlek op komt. Beiden heb ik direct aangeschaft bij mijn bestelling. Ik hoop dat de nieuwe bank zo lang mooi blijft en we er lang van kunnen genieten.

En de verkregen stofstaaltjes gebruik ik nu in mijn moodboards, altijd handig!

Please follow and like us: