Het Componibili opbergkastje van het Italiaanse designmerk Kartell is een ontwerp van Anna Castelli Ferrieri. De tot designklassieker uitgegroeide Componibili werd in 1969 voor het eerst geïntroduceerd en is nog steeds één van de populairste items van Kartell. De Componibili staat bekend om zijn flexibiliteit, functionaliteit en zijn speelse, futuristische look.

Het systeem Componibili kan zowel individueel als gestapeld gebruikt worden. Daarmee vormen ze handige mobiele opbergruimtes. Ook leuk om diverse kleuren met elkaar te mixen bijvoorbeeld. Superhandig dat je ze van de Small tot Large versie op elkaar kunt stapelen. Voor een creatieveling zoals ik met altijd teveel spullen een ideaal designmeubel.

Zelf heb ik de zwarte Componibili in kleine uitvoering met 2 lagen. Hij heeft hier thuis al op meerdere plaatsen mogen staan. Hij wordt hier gebruikt als nachtkastje, bijzettafel en zelfs op het toilet of in de badkamer. Vanwege het kunststof is hij natuurlijk ook gewoon geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Alhoewel je daar waarschijnlijk in eerste instantie niet aan zult denken is het een perfecte opberger voor toiletpapier/verzorgingsproducten.

Ook met dit design kun je alle kanten op naar mijn mening. Hij is namelijk goed te combineren met verschillende stijlen. Heel handig als je, net als ik, regelmatig je interieur verandert. De Componibili gaat er gewoon in mee en sluit overal op aan.

Het enige nadelige puntje dat ik ervaar is dat hij stof aantrekt en je het stof op de zwarte versie heel goed ziet liggen. Het kunststof werkt statisch, maar wanneer je een lichtere kleur neemt valt dat een stuk minder op. Daarbij ben ik een poetsmiep en ik heb echt een gruwelijke hekel aan stof. Dus de volgende keer ga ik voor een witte Componibili, misschien wel 3 laags, en dan kan ik ze alsnog mooi samen combineren.

Vanwege deze flexibele, praktische modulaire stukken geniet de Kartell Componibili na ruim 40 jaar productie nog steeds van wereldwijde erkenning door bijdrage aan het innovatieve interieurdesign. Dat verbaast mij niks. Wist je dat ze zelfs behoren tot de vaste collecties van het Museum of Modern Art in New York en in het Centre Pompidou in Parijs? Een geniale uitvinding van Anna Castelli Ferrieri!

  • Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Misterdesign
Please follow and like us: