De wintertijd is ingegaan en vannacht heeft de eerste nachtvorst plaatsgevonden. Tijd om het binnen weer lekker warm en knus te maken. Een tijdje terug liet ik jullie al weten dat er hier houten jaloezieën en overgordijnen van Inside geplaatst zouden worden. Ondertussen hangen deze alweer een maand en oh wat ben ik daar blij mee. Woninginrichting Aanhuis heeft alles heel keurig ter plaatse gemonteerd, afgesteld en opgehangen.

Nu de zon laag staat kun je het licht met de jaloezieën perfect filteren. Geen last meer tijdens het televisiekijken van zonlicht op het beeldscherm bijvoorbeeld. Iets waar vooral de kinderen zich vaak aan ergerden. Ook voor het maken van foto’s kan ik het licht goed regelen, dat is voor mij dan weer een belangrijke bijkomstigheid.

Daarnaast isoleren houten jaloezieën beter dan kunststof of aluminium exemplaren. Die warmte kunnen we nu in de winter wel goed gebruiken. Houten jaloezieën trekken ook nog eens minder stof aan. Aluminium en kunststof is statisch, waardoor stof er veel sneller aan hecht. Wanneer je dan ook nog eens kiest voor een lichtgekleurde soort zie je het stof hierop heel goed liggen. Maar daar heb ik met mijn houten jaloezieën dus gelukkig niet zo’n last van. Een handige tip om rekening mee te houden als je niet van poetsen houdt.

Wanneer je kiest om de jaloezieën te combineren met overgordijnen zit je qua isolatie helemaal goed. In onze woning was dat geen optie, dus heb ik alleen gekozen voor extra lange overgordijnen bij de tuindeuren in een linnenmix, de mooie stof Helena. Prachtige stofstructuur die in veel verschillende kleuren bij Inside verkrijgbaar is. Ze geven een luxe en behaaglijk gevoel. De langgerekte gordijnen zorgen er ook voor dat de kamer optische hoger lijkt. De ringen heb ik in mat nikkel gekozen, omdat dit het mooiste aansloot bij de roede van steigerbuis die we zelf maakten.

 

 

Please follow and like us:

Eén gedachte over “Warm Houten Jaloezieën & Gordijnen”

  1. Heb vorige maand ook jaloezieën geplaatst in mijn nieuwe woning die ik nu aan het verbouwen ben. De sfeer die je hiermee kan creëeren is echt fantastisch. Nu alleen nog een mooie bank en salontafel en onze woonkamer is al af!

Reacties zijn gesloten.