Klaar was ik met de donkere muur in onze woonkamer. Hoe mooi ik het ook vond, het werd me te donker en zeker met de herfst/winterperiode die voor de deur staat. Misschien was het jullie ookal opgevallen, maar ik ga langzamerhand met ons huidige interieur weer terug naar hoe ik het in ons voormalige huis had. Ik vind zwart heel mooi en stoer, maar heb het toch liever gedoseerd.

 

Ik hou van licht, rust en warmte in huis. Eerst zag ik op tegen de klus om weer een lichte tint over het donkere heen te gaan verven. Ook een verffreak zoals ik, is het verven echt wel eens beu. Toen ik de nieuwste handgeschilderde stalen binnenkreeg van de pas geintroduceerde LAB ECO paint van de Vestingh was ik echter op slag verliefd. Er zaten zoveel mooie, lichte, warme en vergrijsde tinten bij. Ik ging direct om en nog geen twee dagen later was de muur weer heerlijk licht.

Deze nieuwe collectie bestaat uit 48 unieke kleuren, veelal gebaseerd op Nederlands industrieel erfgoed. Supersterke, matte muurverf, veilig toe te passen (dus ook op kinderkamers) en voorzien van ECO footprint. Daarnaast steun je met elk blik van deze verf de Vestingh Foundation. Hiermee maken zij schoon drinkwater bereikbaar op de plaatsen waar dat het hardst nodig is. Met elke 5 liter verkochte LAB ECO Paint kunnen zij weer 1 persoon voorzien van zuiver drinkwater. Zo zorg je dus niet alleen dat je zelf blij wordt van een fris geverfde muur, maar draag je ook een steentje bij aan de basisbehoefte van iemand uit een derde wereldland. Bovendien is het grote 5 liter blik leuk om na afloop te hergebruiken, bijvoorbeeld als wijnkoeler of bloempot, aangezien ze verkrijgbaar zijn met verschillende quotes in zwart-wit. Ook nog eens goed voor het milieu wanneer je je lege verfblik als woonaccessoire een tweede leven geeft.

Ik koos voor de kleur: “Pale Grey”. Een zachte grijstint met een warme ondertoon. Deze sluit heel mooi aan bij de rest van ons interieur. De zwarte deur mocht blijven voor het stoere contrast waar ik juist zo van houd.
De kleur blend helemaal met de Nude tone in de erker en het verkeerswit RAL9016 op de andere muren. Het is echt zo’n verschil met het donkere, de kamer lijkt meteen weer een stuk groter. (Da’s logisch zou Johan Cruijf zeggen).

links op de wand de kleur Pale Grey, rechts op de wand zit verkeerswit RAL9016

* Deze blog werd geschreven in samenwerking met de Vestingh paint & craft.

Please follow and like us: