Het is vandaag 1 oktober 2018 en daar mee start de woonmaand van het jaar.
De VT Wonen & design beurs gaat deze week weer van start en iedereen doet inspiratie op. Tijd om het huis aan te pakken en gezellig winterklaar te maken. Zelf sla ik de beurs over dit jaar. Alleen het huis aanpakken dat doe ik maar al te graag zoals jullie weten.

Nu de woonkamer weer wat lichter is heb ik mijn zinnen gezet op een nieuwe bank. Eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil. Mijn man kan zich in mijn idee gelukkig ook heel goed vinden. Nu alleen nog het hele web en de winkels afstruinen voor exact datgene wat het moet zijn en die ook nog binnen het budget valt.

Tijdens deze zoektocht kom ik natuurlijk tal van modellen tegen. Van hoekbank, tot twee zitter, van klassiek tot strak design. Wellicht kun jij zelf ook wel wat inspiratie gebruiken voor een nieuwe bank? Hieronder heb ik een prachtig drietal design banken voor je op een rij gezet met een maximum prijs van €3000,-.

1-  MUUTO Compose

De Muuto Compose bank is een ontwerp van Anderssen & Voll. De Compose is een stijlvolle, comfortabele bank. De Compose is verkrijgbaar in 2- en 3-zits. Doordat het onderstel luchtig op pootjes staat geeft het een ruimtelijk effect.

 

source: theposterclub.com

2 – Hay Mags 

In tegenstelling tot de MUUTO Compose is deze MAGS soft sofabank van Hay een grover, lounge achtig model. Doordat hij direct op de grond staat en met zijn vierkante, zachte kussens nodigt hij uit om er als het ware op te ploffen. Een echte plofbank dus! Heerlijk voor luie Netflix avonden, maar echter niet geschikt om in iedere ruimte weg te zetten. Een model als deze MAGS oogt al gauw heel massief in de gemiddelde woonkamer. Bij de aanschaf is dat wel een belangrijk punt om naar te kijken.

 3 – Ligne Roset TOGO

De Ligne Roset Togo 2-zits/ 3-zits bank is een ontwerp van Michel Ducaroy. Het ontwerp is al meer dan 40jaar oud inmiddels, maar nog steeds een geliefd model. Over luie avonden en loungen gesproken 😉 de TOGO van Michel Ducaroy is daar speciaal naar ontworpen. De bank is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stoffen en kleuren. Persoonlijk ben ik verliefd op de velvet uitvoeringen. Wanneer je voor deze bank kiest, heb je een designklassieker, eyecatcher en relaxplek in 1 klap.

source: @theobert_pot

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben heel benieuwd welke van de 3 bovenstaande modellen jij het mooist vindt. Laat het me vooral weten in de comments. Heb je nou zelf advies nodig bij het uitzoeken van een passend bankstel voor jouw eigen interieur? Je kunt heel gemakkelijk een (styling)advies aanvragen per mail op info@house-proud.nl. Ik help jou graag bij het maken van de juiste keuze.

– xoxo – Rowena

 

* Deze blog is geschreven in samenwerking met misterdesign.nl

Please follow and like us: