Zwart staal, ik kan er in huis geen genoeg van krijgen. Het materiaal is stoer, oogt een tikkeltje chique en zorgt voor een contrasterend detail. Onze binnendeuren mogen daarom niet ontbreken aan zo’n stoer zwart stalen element.

De deuren die er hier in zitten op de bovenverdieping zijn standaard opdekdeuren en geplaatst vanuit de bouw eind jaren negentig. In onze vorige woning hingen diezelfde soort deuren en daar hadden we ze destijds vervangen voor paneel (board)deuren. Het zag er veel mooier uit, maar achteraf kregen we spijt. Die boarddeuren zijn namelijk niet zo brandveilig en veel lichter, waardoor ook het geluid veel minder tegengehouden wordt. Bij intrek in deze woning besloten we dus om de bestaande deuren te behouden, ookal staat het iets minder mooi. Intussen moeten ze aangepakt en geschilderd worden. Je kent dat wel, zo’n vergeelde deur t.o.v de kozijnen. Een rotklusje, maar het oog wil ook wat en dus staat deze klus nu ergens bovenaan mijn lijst voor dit jaar. Ook de bijbehorende klinken zaten er nog op en daar ergerde ik me nog het meest aan. Tijd voor vervanging!

Mijn oog viel op de mooie, strak mat zwart stalen klinken met schild van Intersteel. De Jura met schild blind zwart om precies te zijn. Eenvoudig te monteren met bijgevoegde handleiding. Zo tover je iedere deur eenvoudig om tot een plaatje. Zélfs een oude vergeelde opdekdeur haha!

Nu ging ik voor dit Jura model, maar Intersteel heeft uiteraard nog veel meer mooie zwart stalen raam, – & deurbeslag in het assortiment. Onze 2e verdieping is nu geheel voorzien van deze zwart stalen klink. Ik ben zo blij met het resultaat dat ik ze ook nog graag wil plaatsen op de 1e verdieping, waaronder de badkamer. Daar zou dan een klink met slot op geplaatst moeten worden. Of ook niet, want onze kinderen sluiten zichzelf graag op om gekke fratsen uit te halen….. grrrrrr….. Weer iets om over te dubben, het houdt ons bezig. Net zoals die lelijk vergeelde deuren. Ja, ik ga er maar gauw mee aan de slag en houd jullie uiteraard op de hoogte.

  • Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Intersteel
Please follow and like us: