In onze nieuwe woning is één van mijn woonwensen werkelijkheid geworden. In het vorige huis verfde ik het aanrechtblad al in een betonlook. Voor het zicht was dat leuk en best te doen, maar duurzaam was het natuurlijk niet.

Tijdens mijn zoektocht destijds kwam ik via via uit op Coprox. Een product dat degelijk is, makkelijk aan te brengen zonder alteveel troep en betaalbaarder dan beton ciré. We zouden een nieuw aanrechtblad op maat laten maken door Betonlook Nederland. Zij werken als één van de weinigen in Nederland met dit product en maken aanrecht,- en tafelbladen op maat in de werkplaats, monteren deze ter plaatse en voeren het oude aanrechtblad af. Ideaal… Alleen toen gingen we plots verhuizen en werd het plan uitgesteld tot in onze nieuwe woning.

Vlak na de aankoop van deze woning kwam Steef, eigenaar van Betonlook NL, op het nieuwe adres kijken wat hij voor ons kon betekenen. Omdat we niet de gehele keukenwand in beton wilden laten uitvoeren en er een halve tegelwand op zat met een ruim oppervlak aan aanrechtblad, was het wel zo fijn om een indicatie te hebben van prijs en de mogelijkheden. Het blad dat hierin zit is geheel van laminaat en had geen waterkering erin zitten. Een belangrijk punt voor het aanbrengen van de betonlook. Ook de wandtegels zaten nog goed vast en konden meteen mee gesmeerd worden. Wij kozen voor de lichtgrijze variant om het echt op beton te laten lijken, maar er zijn veel meer kleurvariaties mogelijk. Zo kun je het eigenlijk geheel naar smaak toepassen in zowel de landelijke als in de industriële woonstijl.

Situatie VOOR

Een aantal weken na de verhuis was het dan zover en werd het in 3 dagen tijd omgetoverd van zwart kunststof laminaat en grijze tegeltjes, naar een mooi betonnen geheel. De volgende stappen werden hiervoor uitgevoerd:

Dag 1: schoonmaken en aanbrengen van de primer op blad en tegelwand. Wanneer deze droog is wordt de eerste laag Coprox aangebracht.

Tussenstand eerste dag

Dag 2: De laag moet goed droog zijn om de 2 componenten coating aan te kunnen brengen. Aanbrengen tweede laag op de tegelwand. Dit ivm tekening van de tegelvoeg die er anders nog doorheen te zien is.

Dag 3: Als alles droog is, wordt het licht geschuurd en wordt de 2 componenten coating aangebracht. Deze is droog na ongeveer 5 uur, maar pas na ongeveer 3 dagen volledig uitgehard.

De coating is na de uitharding geheel belastbaar en schoon te maken. Het totaalproces heeft dan ook een kleine week nodig. Wij hebben dus een hele week aan de magnetron en thuisbezorgd maaltijden gezeten ;-).

Ik krijg regelmatig de vraag of zoiets nou duur is. Dit vind ik voor een ander moeilijk te beoordelen. Een compleet nieuwe keuken is altijd duurder. Wij hebben het geheel gerenoveerd d.m.v. het weghalen van de bovenkastjes, een nieuwe zwarte kraan, spoelbak, zwarte handgrepen en de betonlook tot een eigentijdse keuken die nu weer een aantal jaren meekan. De prijs ligt bij Betonlook NL op ongeveer €90,- p/m2 inclusief. Hier hebben we bijna 10m2 laten behandelen, dus reken maar uit. Wij vonden het in ieder geval de moeite waard en zijn echt heel erg blij met het resultaat.

Please follow and like us: