Al een hele poos waren we op zoek naar de juiste combinatie van een comfortabel matras en bed. Een boxspring stond altijd hoog op mijn lijstje, maar dan kom je voor een hoger model op pootjes al gauw uit bij Ikea als je er genoeg spullen onder kwijt wilt. Onder ons oude bed stonden namelijk 4 joekels van opbergboxen vol met schoenen (3- Hoezo een schoenenverslaving?) en beddengoed van de kinderen(1). En ja, als je die niet meer onder het bed kwijt kunt moet de verzameling schoenen en beddengoed ergens anders opgeslagen worden.

Een boxspring werd het niet en zo kochten we 3 jaar terug een nieuwe matras met  extra matrastopper. Ook niks…pfff het sliep alleen de eerste maanden lekker, maar daarna heb je toch weer last van al je spieren en gewrichten. Vervolgens stel je het alsmaar uit, want ja waar laten we die verzameling schoenen anders in dit kleine huis zonder zolder??

En geloof het of niet, vervolgens slapen wij nu heerlijk met een dikke Emma matras en nieuwe lattenbodem op de grond! Dit kan met deze matras gewoon, omdat hij ernaar ontworpen is. Zo kun je hem zelfs zonder bedbodem direct op de grond wegleggen. Ik heb ook nog nagedacht over pallets, maar dat werd dan weer qua oppervlakte te groot in onze kamer.

En eerlijk is eerlijk, ik heb in tijden niet zo goed geslapen. Mijn rug begint zelfs soepeler te worden. Ik geloofde daar nooit in, ik sliep nooit echt lekker.Ook niet in een luxe hotel met de dikste matrassen, tot op heden. Nu merk ik pas dat lekker slapen zo goed is voor je gemoedstoestand de rest van de dag. All you need is SLAAP! En liefde natuurlijk ook ;-)…..Ik voel me zelfs zo goed dat mijn schoenenverzameling inmiddels is gehalveerd en ik die weg heb kunnen werken in het cv-hok hahaha!

Met het lage bed heeft de slaapkamer meteen een mooie, rustige bohemian look gekregen. Het zelf bewerkte houten bankje staat ernaast tegen de muur om mooie spullen op uit te stallen en te gebruiken als nachttafeltje.

 

 

 

* Voor deze blog ontving ik een gesponsord matras van Emma

Please follow and like us: