De hal is vaak een vergeten plek in huis. Terwijl dit juist één van de belangrijke dingen is bij het binnenkomen van een woning. Je ontvangt iedereen via de voordeur en dan is het fijn om je visite een warm welkom te geven. Daarnaast is het vooral voor jezelf handig om een geordende hal te hebben. Niet minutenlang op zoek naar die ene shawl en struikelen over de schoenen.

In onze hal heb ik bewust gekozen om géén kapstok op te hangen. Ik hoor jullie al zeggen…”maar een opgeruimde hal hebt, hoe doe je dat dan?”  Onze jassen en schooltassen van de kids hangen aan de binnenzijde van de meterkast aan dubbele wandhaken. Dit zijn wel de jassen die wij op dat moment het meest dragen en de rest hangt boven in de kledingkast. Winter,- en zomergarderobe kun je heel goed scheiden en een tussenjas is meestal niet zo dik, dus neemt hij ook niet veel plek in beslag aan de kapstok. De shawls, mutsen en handschoenen zitten in paperbags in de voorraadkast ernaast, zodat we ook die bij elkaar hebben en achter gesloten deur.

En dan die schoenen van ons grote gezin niet te vergeten… Ik heb een schoenentic, dus mijn collectie heeft duidelijk de overhand, maar om nou al mijn schoenen in de hal te hebben staan is wat overdreven. Zeker wanneer je met zijn zessen in één huis woont. Ook hier geldt de regel van winter,- en zomerschoenen scheiden en apart bewaren. Regenlaarzen en snowboots staan standaard het hele jaar door in een grote bak in de schuur. Omdat we binnen niet met schoenen aan lopen, hebben we ook standaard slippers bij de buitendeur liggen om naar de schuur te lopen. Op z’n kop weliswaar, want anders regenen ze nat en dan heb je natte sokken… bleghhh… Onze schoenen staan in een kast naast de voordeur, netjes op een rij. Tenminste, als ik ze zelf opberg, want manlief en de kids maken er graag een zooitje van. Ze kunnen ook nooit wat vinden natuurlijk in zo’n klein kastje, pfff…Kortom alles is hier weggewerkt en zo creëer je een nette, rustige en ruimere hal.

Maar waar laat je dan de jassen van je visite? Daar bedacht ik deze week het volgende op; Ik plaatste een grote berkentak die ik nog had in de hoek van de hal en gebruik deze nu als extra kapstok voor jassen van de visite. Je kunt de jassen zo aan de zijtakjes ophangen en anders draai je er kleine haakjes in. Als het goed is gaat je visite ook weer een keer naar huis ;-P en hangen de jassen maar tijdelijk in het zicht.

De plank onder de spiegel is een tijdelijke oplossing om mijn vazen op weg te kunnen zetten. Met de rozenbottel erin proef je een gezellige herfstsfeer in combinatie met de berkentak. Ik wil namelijk over de gehele lengte van deze wand een smallere plank maken als een soort lambrisering, vlak boven de radiator langs. Hier omheen komt nog de zwarte groove  Sentimo radiatorbekleding, waar ook de radiatorkraan in wegvalt. Dat maakt het geheel nog strakker.

 

 

Eerder schreef ik al over het fotobehang dat ik op de meterkast plakte. De trap moet ook nog gerenoveerd en daar zijn we ons op aan het oriënteren. Teveel keuze en daarom ook een dilemma. Ondanks dat werpen de (opberg-) trucjes zijn vruchten af. Tot op heden krijg ik namelijk van iedere bezoeker hier te horen dat we zo’n lekkere, ruime hal hebben. Yes!!

Please follow and like us: